Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 600 g cherry rajčica
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica šećera
- 4-5 grančica ružmarina
- 3 žlice papra u zrnu
- 50 g soli
- 2 dcl maslinova ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 l vode
Priprema
1. korak
Rajčice očistite od peteljki pa ih uronite u vrelu vodu i odmah ogulite kožicu. Očistite češnjak i narežite ga na četvrtine. Papar izmrvite u mužaru, ružmarin nakidajte na kraće grančice. U duboki lonac stavite litru vode, šećer, sol i režnjeve češnjaka. Kad zakipi dodajte rajčice pa kuhajte pet minuta. Izvadite rajčice i stavljajte ih u prethodno dobro osušenu i zagrijanu staklenku.
2. korak
Između redova rajčica posipavajte papar, a uz rubove staklenka ostavite grančice ružmarina. Rajčice nemojte slagati do samog vrha staklenke. Do tri četvrtine visine ulijte tekućinu od kuhanja, a do vrha, tako da budu prekrivene rajčice nalijte maslinovog ulja. Staklenke dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mijestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....