Meksička kuhinja

Meksička juha od kukuruza

Poslužite ju hladnu ili toplu, jednako će vas oduševiti!
 Getty Images/iStockphoto

Ova juha se već poprilično udomaćila i u našim krajevima, a kolovoz je pravo vrijeme za njenu pripremu, kad je kukuruz nasjađi ikad!

Trebat će vam:

450 g Ledo Zlatne mješavine
4 šalice vode ili pilećeg temeljca
sušeni origano
4 tanke kriške slanine
1/2 glavice luka
2 režnja češnjaka
ljuta papričica
125 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja

Hot Homemade Corn Chowder in a Bowl
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Na ulju pirjati slaninu narezanu na trakice, nasjeckani luk i češnjak te dodati mješavinu povrća. Uliti vodu i začine te kuhati 20 minuta. Juhu usitniti štapnim mikserom i uliti vrhnje za kuhanje, zakuhati te skinuti s vatre.

Isprobajte i dobro poznate quesadille s povrćem i fajitas s piletinom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 03:51