Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 kg svježih krastavaca
- 2,5 kg crvenih paprika
- 2 čili papričice
- 1 kg7 luka
- 70 g soli
- 800 ml jabučnog octa
- 700 g šećera
- 4 žlice gorušice
Priprema
1. korak
Krastavce ogulite, uzdužno ih prepolovite, žlicom izdubite dio s košticama. Potom ih izvažite (treba biti 2 kg).
2. korak
Paprike očistite od peteljki, prepolovite ih uzdužno pa maknite koštice i bijele dijelove. Izvažite ih (treba biti 2 kg).
3. korak
Paprike i krastavce izrežite na kockice. Od peteljki, bijelih dijelova i koštica očistite ljute papričice pa ih izrežite na kockice.
4. korak
Pomiješajte sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri oprilike sat vremena uz povremeno miješanje. Smjesa mora postati gusta, odnosno mora ispariti sva voda.
5. korak
Punite je u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i zatvorite limenim poklopcem. Okrenite ih naopačke, pa nakon pet minuta vratite u prvotni položaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....