Bosanska kuhinja

Musaka s povrćem, junetinom i krumpirom

Danas je na meniju tradicionalno dobra musaka!

Musaka se tradicionalno radi s junetinom i povrćem, ali svima nam je dobro znana i ona s krumpirom. Musaka je savršeno jelo za pripremiti ljeti kada povrća ima u izobilju, a ono nam dopušta da eksperimentiramo i isprobavamo različite kombinacije. Zato se bacite na istraživanje i napravite ukusnu musaku koju će obožavati svi članovi vaše obitelji!

Inače, bosanska kuhinja koristi mnogo začina, obično u malim količinama. Većina jela su blaga, kuhana s malo vode. Umaci su gotovo u potpunosti prirodni.

Trebat će vam:

450 g Ledo fitness mješavine
pola pakiranja od 750 g Ledo ploški mladog krumpira
350 g mljevenog mesa
100 g crvenog luka
2 žlice ulja
dva jaja
dvije žlice vrhnja
naribani hren ili žličica hren umaka

Priprema:

Na 2 žlice ulja propirjati nasjeckani luk, a zatim dodati mljeveno meso i začine i pirjati 10 ak minuta. U međuvremenu Ledo fitness mješavinu kratko blanširati. U posudu za pečenje slagati red mesa, zatim red povrća, pa još jednom ponoviti. Na vrh musake položiti ploške krumpira i sve zaliti smjesom od 2 umućena jaja, 2 žlice vrhnja i žličice hren umaka te zapeći na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok se musaka lijepo ne zarumeni.

Isprobajte i punjene zapečene paprike te brzu papazjaniju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 14:22