Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 200 g pečenih paprika (očišćenih)
- 50 g lješnjaka
- 2 kriške kruha francuza
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 žličice čilija
- 2-3 žlice kvasine
- sol
- 75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
Priprema
1. korak
Lješnjake tostirajte u pećnici na 180°C, osam do deset minuta. Dok su još vrući stavite ih u čistu kuhinjsku krpu i dobro istrljajte da skinete što više kožice. Kriške kruha premažite maslinovim uljem i prepecite u pećnici na 180°C, desetak minuta. U blenderu miksajte čili, lješnjake, prepečeni kruh, češnjak, papričicu, ocat i sol. Miksajući, dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustoću.
Ovaj namaz je inspiriran tradicionalnim katalonskim romesco umakom koji se (u malo rjeđem izdanju) u Kataloniji najčešće poslužuje uz ribu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....