Namaz od pečenih paprika i lješnjaka

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 200 g pečenih paprika (očišćenih)
  • 50 g lješnjaka
  • 2 kriške kruha francuza
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 žličice čilija
  • 2-3 žlice kvasine
  • sol
  • 75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema

1. korak
Lješnjake tostirajte u pećnici na 180°C, osam do deset minuta. Dok su još vrući stavite ih u čistu kuhinjsku krpu i dobro istrljajte da skinete što više kožice. Kriške kruha premažite maslinovim uljem i prepecite u pećnici na 180°C, desetak minuta. U blenderu miksajte čili, lješnjake, prepečeni kruh, češnjak, papričicu, ocat i sol. Miksajući, dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustoću.

Ovaj namaz je inspiriran tradicionalnim katalonskim romesco umakom koji se (u malo rjeđem izdanju) u Kataloniji najčešće poslužuje uz ribu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:20