SIROVA SNAGA MLADOG GRAŠKA

OSVJEŽITE VAŠE JELOVNIKE: Proljetni špageti s mladim graškom!

Slatko i zeleno zrnje u kombinaciji sa slanim pršutom čini savršen proljetni ručak!

Proljeće je vrijeme za osvježavanje jelovnika! Mladi grašak idealna je namirnica za pripremu brzih i finih jela, a ne trebate ga prethodno kuhati. Ova je proljetna pašta savršen omjer jednostavnog, proljetnog i finog. Potvrdili ljubitelji tjestenine!

Sastojci:

150 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
350 g špageta
8 kriški pršuta
150 g Dukat maslaca
1 ljutika
280 smrznutog ili svježeg mladog graška
1 žlica limunova soka
malo ribane korice limuna
40 g ribanog Ribanca
malo soli i svježe mljevenog papra

Priprema:

Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja. Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Dodajte vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade pa kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok, pa prelijte po špagetima. Posipajte Ribancem, posolite i popaprite.

Ako pak razmišljate što pripremiti za Uskrs, evo ideje!

Još inspiracije za fina jela sa sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 11:15