Proljeće je vrijeme za osvježavanje jelovnika! Mladi grašak idealna je namirnica za pripremu brzih i finih jela, a ne trebate ga prethodno kuhati. Ova je proljetna pašta savršen omjer jednostavnog, proljetnog i finog. Potvrdili ljubitelji tjestenine!
Sastojci:
150 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 350 g špageta 8 kriški pršuta 150 g Dukat maslaca 1 ljutika 280 smrznutog ili svježeg mladog graška 1 žlica limunova soka malo ribane korice limuna 40 g ribanog Ribanca malo soli i svježe mljevenog papra |
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja. Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Dodajte vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade pa kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok, pa prelijte po špagetima. Posipajte Ribancem, posolite i popaprite.
Ako pak razmišljate što pripremiti za Uskrs, evo ideje!
Još inspiracije za fina jela sa sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....