Pekmez od čilija

Zagreb, 310815. Kuhana zimnica u teglama. Berislava Picek/CROPIX
 Berislava Picek / Hanza Media

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 900 g mesa rajčice (bez kože i koštica, dakle trebate kupiti oko 2 kg rajčica)
  • 500 g smeđeg šećera muscovado
  • 2 cm ribanog svježeg đumbira
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 čili papričice
  • 120 ml balzamičnog octa
  • žlica soli
  • 2 prstohvata mljevenog papra

Berislava Picek / Hanza Media
Zagreb, 310815. Kuhana zimnica u teglama. Berislava Picek/CROPIX

Priprema

1. korak
Rajčice prelijte vrelom vodom, pa ih ogulite. Maknite koštice pa izvagajte samo meso (neka bude 900 g).

2. korak
Potom ih sa svim stastojcima stavite u posudu u kojoj ćete kuhati džem. Kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući otprilike 45 minuta.

3. korak
Mora postati gust kao džem. Ulijte ga u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i zatvorite limenim poklopcima.

4. korak
Preokrenite ih, pa ih nakon pet minuta vratite u prvotni položaj.

Priprema: Mateja Domitrović

Snima: Berislava Picek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 16:03