Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 kg rajčica
- 2/4 šalice smeđeg šećera muscovado
- sol
- papar
- malo dimljene crvene paprike
- malo limunovog soka
Priprema
1. korak
Rajčici najprije ogulite kožu. To možete učiniti nožićem bez prethodnog kuhanja paradajza ako je on mekan, odnosno jako zreo. No, možete prethodno staviti u vodu i izvaditi ga prije nego što počne ključati kad vidite da se kožica počela odvajati.
2. korak
Kad se ohladi, lagano je ogulite. Paradajze nasjeckajte što sitnije, stavite ih u širu i dublju tavu ili lonac zajedno sa šećerom te kuhajte na laganoj vatri i svako malo promiješajte.
3. korak
Kad se pekmez dovoljno zgusnuo, dodajte limunov sok, sol, papar i dimljenu papriku.
4. korak
Promiješajte i stavite u sterilizirane staklenke.
Priprema: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....