Zatvoreno za javnost

15 vrhunskih domaćih chefova najavljuje spektakl u Frankopanskom kaštelu Grad Grobnik

 Press
Početak listopada rezerviran je za Talent and Passion, jedinstvenu večeru koju priprema 15 chefova iz poznatih restorana

Udruga restorana JRE-Hrvatska i ove će godine tradicionalno organizirati svoj najveći i najvažniji događaj pod nazivom "Talent and passion" koji je najavljen za subotu, 5. listopada. Naime, jednom godišnje na jednom mjestu okupe se svi restorani i članovi udruge JRE-Hrvatska gdje prenose svoju strast i ljubav prema kuhanju.

Cijeli event je pod organizacijom udruge u kojoj će sudjelovati 15 restorana udruge JRE-HR sa svojim članovima - nositeljima te kuharima, sommelierima i svojim timom.

image
Press

Lokacija ovogodišnjeg eventa je Frankopanski kaštel Grad Grobnik, koji predstavlja kulturno-povijesno nasljeđe na kojem će hrvatski članovi JRE zajednice predstaviti svoja kulinarska umijeća. Spoj kulture, tradicije, povijesti i gastronomije označit će početak eventa u 15 sati, a trajat će sve do 23 sata, te će posjetitelji moći uživati u zalogajima koje će pripremiti JRE chefovi, te u vinima i koktelima te glazbenom i kulturnom programa, a sve na lokacijii zatvorenoj za javnost.

image
Press

Restorani koji sudjeluju na JRE-HR Talent and passion eventu su:

1. Restaurant Dubravkin put, Zagreb
2. Restaurant & Winery Korak, Jastrebarsko
3. Restaurant Badi, Umag
4. Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
5. Restaurant Monte, Rovinj, MDH
6. Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
7. Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija
8. Restaurant Plavi podrum, Opatija, MDH
9. Hotel & Restaurant & Winery Boškinac, Novalja, MDH
10. Restaurant Foša, Zadar
11. Konoba Boba, Murter
12. Konoba Pelegrini, Šibenik
13. Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel, Korčula
14. Hotel & restaurant Lemongarden, Sutivan, otok Brač
15. Konoba Kala, Supetar, otok Brač

*MDH: MDH JRE- MEMBRE D’HONNEU - POČASNI ČLANOVI JRE UDRUGE

image
Press

Zadaća udruge je ujedno i njen moto: Never-ending passion. Pitate li se što znači JRE, J predstavlja "joining innovation and imagination“ (spoj inovativnosti i mašte), R "respecting source and sustainability" (poštivanje kvalitetnih izvora namirnica i održivosti), a E "evoking emotion and inspiration" (buđenje osjećaja i inspiracije).

Program osmog "Talent and passion" eventa započinje u 15 sati na šetnici Zakona 9 gradova gdje uz stručno vodstvo saznajete sve o lokaciji, povijesti i tradiciji kraja u kojem se događaj organizira. Šetnicom nas vodi put do kaštela Grobnik na kojem je i službeno otvorenje eventa.

Prolazeći i istražujući prostorije kaštela u svakoj ćete pronaći nešto zanimljivo, a JRE restorani pripremat će zalogaje na bazi osnovnih lokalnih namirnica koja će predočiti u interpretaciju modernih tanjura s lokalnim okusima. Svaka prostorija nosi svoju priču, namirnice i restorane, a uz njih će se kušati i vina denominiranih vinara koji su partneri udruge JRE-Hrvatska.

image
Press

Obilazak Kaštela traje oko 2 sata - od 17:00 do 19:00 - a nakon toga svi gosti prelaze u glavni otvoreni atrij Kaštela Grobnik gdje će ih dočekati svi partneri udruge JRE-HR te dodatno opustiti najavljeni glazbeni program.

Partneri će imati svoje punktove za prezentaciju i degustiranje proizvoda uz vino, koktele te raznoliku hranu iz cijele Hrvatske, a JRE chefovi pripremaju i slatki stol s desertima.

Iz JRE-HR najavljuju da je cijena po osobi 250 eura, a broj gostiju ograničen je na sto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 12:52