SPONZORIRANI SADRŽAJ

AJVAR: Tajna svakog dobrog ajvara je u kvaliteti paprike, a originalne sorte Podravka i Slavonka tvore onaj savršeni!

 

Originalne sorte paprike u Podravkinom ajvaru

Svi oni koji vole ajvar reći će da je Podravkin po nečemu ipak drugačiji i poseban. Tajna svakog dobrog ajvara je u sorti i kvaliteti paprike, a Podravkine originalne sorte Podravka i Slavonka stvorene su za savršen ajvar.

Served Ajvar on table with red roasted peppers
Getty Images/iStockphoto

Sjeme povrća vrhunske kvalitete mnogi bi sačuvali samo za sebe, ne otkrivajući tajnu uspjeha. Podravka ono najbolje što ima rado dijeli sa svojim potrošačima. Tako su pripremljene sjemenke vlastitih sorti koje su se kroz nagradni natječaj na Coolinarika.com dijelile potrošačima kako bi svatko mogao sudjelovati u procesu uzgoja i iz prve ruke vidjeti na koji način paprike postaju savršeni ajvar.

U čemu je tajna Podravke i Slavonke?

S ciljem osiguranja potpune sljedivosti u proizvodnji, prije desetak godina Podravkini stručnjaci Razvoja poljoprivrede razvili su dvije sorte paprike namijenjene preradi u ajvar, Podravku i Slavonku.

Mini burgers stuffed with vegetables and ajvar salad,selective focus
Getty Images/iStockphoto

Ove dvije sorte jedine su originalne hrvatske sorte paprika, ujedno jedine hrvatske sorte povrća s međunarodnim DUS (Distinctness, Uniformity, Stability) certifikatom upisane u Zajednički katalog sorti Europske unije. Upravo one Podravkin ajvar čine jedinstvenim proizvodom.

Sorte crvene rog paprike Podravka i Slavonka namijenjene su prvenstveno za pripremu ukusnog ajvara, ali se njihovi plodovi mogu kao očišćene polovice ili rezanci uspješno ukiseliti i za zimnicu.

Podravka Ajvar – bogatstvo povrća i 100% okusa

Kvaliteta Podravka Ajvara naširoko je prepoznata i nagrađivana. Uz bogatstvo povrća, bez glutena, bez konzervansa te umjetnih boja i aroma, nudi 100% okusa, a pogodan je i za vegane te vegetarijance. Za fin i uravnotežen okus i nutritivna svojstva Podravka ajvara, zaslužno je genetsko nasljeđe, blaga klima i plodna zemlja iz koje rastu.

Kako bi se ta dobra svojstva očuvala u ajvaru, važno je da paprike stignu u tvornicu što svježije. Naše paprike prerade se u roku od tri sata od zaprimanja i zato je Podravka ajvar bogat prirodnim nutrijentima te jedinstvene arome i okusa.

AJVAR BLAGI

Toliko je omiljen da su neka jela, poput onih s roštilja, uistinu nezamisliva bez dodatka ajvara. Svoju popularnost opravdava vrhunskom kvalitetom i sjajnim okusom koji ide uz gotovo sve. Samo najbolji patlidžani i paprike naći će svoj put u Podravka ajvar jer je pripremljen prema domaćem receptu, bez konzervansa i umjetnih aroma.

AJVAR BLAGI UPRŽENI

Zvuči tako jednostavno: puno vrhunske paprike, kvalitetni patlidžani, bazični začini i originalan domaći recept. I jest, jer je pripremljen uz pomoć vrhunske tehnologije, a u vaše ruke dolazi kao gotova staklenka puna povrtnih okusa, vlakana te vitamina A i C. Svako pakiranje donosi bogat, ali blag užitak - na vama je samo da otkrijete uz što ćete ga konzumirati.

AJVAR LJUTI

Mnogo povrća i skladan okus uz nizak udio masnoće osobine su koje ovaj ajvar čine omiljenim prilogom. Za sve koji uživaju u pikantnijim okusima, nezamjenjiv je u brojnim kombinacijama, od praktičnih sendviča do neizostavnog roštilja. Proizveden je bez konzervansa i donosi vam punu staklenku vlakana, vitamina C i A te mnogo pikantnog zadovoljstva!

AJVAR S AROMOM DIMA

Sam naziv govori sve za sebe, poznati okus Podravka Ajvara obogaćen aromom dima kao da je stvoren za najveće ljubitelje roštilja. Podiže mesne grill delicije na novu razinu ako se doda sočnim hamburgerima, hrskavim krumpirićima i grillanom povrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 04:34