Pričamo o tome da biste trebali početi peći vaš češnjak u pećnici, s maslinova ulja i soli sve dok svaki češanj češnjaka ne postane mekan poput maslaca. Takav je savršen za razmazati ga na tostirani baguette, dodati u salatu ili bilo koje drugo jelo u kojemu ne želite okus sirovog češnjaka.
Pečeni češnjak ima puno manje intenzivan okus od svježeg češnjaka, ali na kvaliteti okusa ne gubi. Čak postaje lagano slatkast, u svakom slučaju neodoljiv. Ovo biste posebno trebali raditi sa češnjakom koji vam već duže vrijeme stoji u smočnici i ne bi se trebao koristiti svjež.
Kako ga ispeći u pećnici?
Svaku glavicu češnjaka očistite od jako tvrde vanjske kore. Pripremite aluminijsku foliju. Svaku glavicu češnjaka umotajte u aluminijsku foliju, a prije toga ga prelijte s malo maslinova ulja i dodajte mu prstohvat soli. Aluminijsku foliju dobro zatvorite i glavice češnjaka stavite peći na 180 stupnjeva. Trebati će vam oko 45 minuta da češnjak bude savršeno pečen i mekan.
Napravite pečeni češnjak kada radite složence, namaze, jela koja se kuhaju dugo na laganoj vatri. Ne zaboravite salate, umake, jela s povrćem i juhe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....