Činio se kao savršen scenarij, ali ipak to nije bilo to! Brojke nisu bile njezin svijet! Svoj put pronašla je u kuhanju koje je zapravo obilježilo njezin život od malih nogu, a zatim i kroz prva praktična iskustva u Italiji. Cijeloj priči ljubavni epilog dao je Pasquale Longobardi s kojim je Ana Uremović otvorila restoran “Papavero” u prostoru bivše Starine u Mlinovima.
Ništa bez ljubavi
- Kako je sve počelo? Zapravo se Pasquale i ja znamo već više od deset godina, a kako je on certificirani pizzaiolo majstor, a ja kuharica, putevi su nam se nekako spojili kako privatno tako i poslovno. Dugo smo radili skupa na području Venezije, Bibionea i Trevisa - priča Ana. Nakon naporne, ali uspješno odrađene ljetne sezone odlučili su otputovati u Irsku kako bi malo unaprijedili svoje znanje engleskog jezika. Ipak, jezični tečaj prerastao je u posao za Burtown house u tristo godina staroj vili u Athyju gdje su baš otvarali restoran The Green Barn.
- Nismo namjeravali ondje ostati iako smo imali dobar posao jer su nam planovi bili da se vratimo u Hrvatsku i pokrenemo nešto svoje. Već smo osmislili projekt koji bi trebao egzistirati kraj Rakovice nedaleko od Plitvičkih jezera gdje imamo nešto zemljišta i mali voćnjak - nastavila je Ana. No, i taj se plan bitno izmijenio. Naime, Ana je po dolasku u Hrvatsku nakon tjedan dana naišla na prostor u Mlinovima koji joj se činio idealnim za restoran pa je prvotni projekt stavljen privremeno na čekanje.
Odmah su osmisli koncept; pripremati će jela koja će biti spoj talijanske i slavonske kuhinje i svoje su zamisli na kraju i realizirali. Eto, sad sjedimo u našem restoranu!
"Jako smo se ovome veselili. Krenuli smo s jednostavnim jelima, ali smo ih odlučili dovesti do zavidne razine. Kako sam ja Talijan, a Ana Slavonka, imamo pizzu koja je pripremljena po mojoj recepturi, ali s kulenovom sekom i kobasicama obitelji Janković iz Slavonije" - priča Pasquale.
Vrhunska pizza je recimo pripremljena isključivo s talijanskim proizvodima; pršutom San Daniele, mozzarellom di bufala i burratom. Vrijedno je spomenuti kako rade svoj starter i tijesto za pizzu te kruh na koji je Pasquale jako ponosan.
Ponosan na starter i tijesto
- Čekajte, pokazat ću vam svoje malo zlato! Osim što ga hranim, svaki dan i pričam s tijestom! Ono je kao živo biće. Što se tiče startera, radim ga od jabuke, meda, kefira i integralnog pirovog brašna. Trenutačno koristim brašno Molino Quaglia koje je jako priznato u Italiji, ali cilj nam je talijanske namirnice kroz neko vrijeme zamijeniti hrvatskim - kaže Pasquale.
Jednom smo kod njih probali divne (naravno domaće) raviole s kozjim sirom i pistacijima, a sad je jedan od glavnih favorita jesenski risotto s bučom, a Ana radi čokoladne browniese mekane kao oblak koje morate probati.
Dobre cijene
Cijene pizza kreću se od 35 do 80 kuna a jela su između 50 i 90 kuna. Pivska pratnja uglavnom se povezuje uz brend Nove runde, dok od vina na čaše vrijedi istaknuti ona vinarije Kabola, Josić i Rossi. U svakom slučaju u Mlinovima se ponovno dobro jede. Ne znamo je li to zbog ljubavne priče u pozadini, ali jest zbog dobro koncepta i dobre hrane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....