IDEJA ZA IZLET

Ako ljetujete u blizini Nina, svratite na 11. Festival soli, program zvuči baš dobro i razveselit će i najmlađe

Od 26. srpnja pa sve do 2. kolovoza već traje Tjedan soli u Ninu, a sam festival će se održati 1. kolovoza

S početkom kolovoza, točnije prvog dana nadolazećeg mjeseca, u Ninu se održava Festival soli. U organizaciji Solane Nin, na adresi Ilirska cesta 7, posjetiteljima omogućuje da dožive i saznaju kako nastaje sol, kakva je povijest solane u Ninu i druže se uz druge, raznolike aktivnosti.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic /Cropix

Ulaz je slobodan, a sam festival počinje već od 8 ujutro, kada će posjetitelji moći krenuti u razgledavanje solane uz stručno vodstvo, vidjeti kako se ručno bere soli, a kako najavljuju, organizirane su i različite aktivnosti za djecu, poput, primjerice, predstave "Slanko".

Jutarnji program traje do 13 sati, a zatim, nakon kratke pauze, kreće poslijepodnevni, koji osim pobrojanih aktivnosti uključuje i pakiranje soli, potragu za blagom i druge aktivnosti za najmlađe te koncert uživo.

image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix

Obilazak solane s vodičem zakazan je za 8, 10, 12 i 18 sati na hrvatskom jeziku, te za 9, 11, 17 i 19 sati na engleskom jeziku. Dobro je dodati i da se u Solani Nin nalazi i trgovina, gdje svi zainteresirani mogu kupiti različite vrste soli i proizvode izrađene od soli. Također, u samom Ninu već traje Tjedan soli i trajat će sve do petka, 2. kolovoza. Više informacija potražite na društvenim mrežama Solane Nin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2024 11:52