RITAM GRADA

Ako ste u Splitu do kraja ovog vikenda stignete uživati u Split Spring by Staropramen festivalu

Split Spring, September edition festival
 Damira Kalajdžić I S2 Pr
Zaljubljenici u dobru hranu i glazbu pohrlili su u Đardin gdje uživaju u predivnoj atmosferi, odličnoj spizi, piću i zabavi.

Ovdje preko dana možete uživati u piknik zoni i zavaliti se na ležaljke i dekice, u zoni za čitanje možete uživati u super popularnim književnim naslovima, možete se slikati u kreativnim foto kutcima, a oni najmanji mogu se igrati u djelu parka osmišljenom za djecu.

S obzirom na to da su na “ulicu” izašli neki od ponajboljih splitskih ugostitelja, mi vam donosimo neki kratki pregled po kućicama što vas sve ondje očekuje

image
Split Spring, September edition festival
Damira Kalajdžić I S2 Pr

Artičok – Juneća prsa

Omiljena splitska gastro destinacija na festival je donijela razne varijante “posebnih sendviča” pa tako imamo vučenu svinjetinu s chutneyem od jabuke i dressingom od limuna i meda, dimljena juneća prsa s coleslawom, hummusom i coulisom od rajčice te glazirana juneća koljenica s majonezom s ružmarinom i ukiseljenom kapulom. Ovdje možete pronaći i najpopularniji desert festivala - cannoli s kremom od limuna.

Šug – Brujet s kozicama

Chef Duje Kanajet svako jutro kad dođe u Đardin prvo baci kapulu u svoju teću i onda od tuda kreću njegovi specijaliteti: jelen u šugu, gregada, brujet s kozicama, makaruni sa šalšom i tikvicama te pašteta od kozica.

Misto – Komiška pogača

Popularno Misto na festivalu nam nudi tradicionalni dalmatinski specijalitet na svoj način - rolanu varijantu Komiške pogače, tu je i savijača s blitvom, ali i street food pašticada, brudet i njihov poznati burger te fish i vege burgeri.

Maka Maka – Poke s biftekom

Ova kućica oličenje je zdravog street fooda, poke zdjele u raznim varijantama, kao i acai, svježi sokovi, smoothieji i fini kokteli. Tijekom vikenda kao najpopularnije jelo nametnula se poke zdjela s komadićima bifteka.

MazzgoonXNoor bar – Ebi Katsu

Mazzgoon je pripremio odlične varijante poznatih street food specijaliteta na svoj način. Tako svojoj ponudi imaju cubano sendvič, bao bun s potrbušinom, njihov Tony specijal burger te svakako treba izdvojiti Ebi katsu sendvič za kojim su svi poludjeli tijekom vikenda.

Maestro by Biberon – Vrat crne slavonske svinje

Novotvoreni splitski grill Maestro brzo je osvojio srca Splićana s odličnim ćevapima, gurmanskom pljeskavicom i definitivnim favoritom - vratom crne slavonske svinje.

American bar Dollar iz Varaždina

Presimpatični Varaždinci omiljena su kućica među Splićanima, imaju odlične burgere od kojih treba izdvojiti tri najpopularnija Cheese Dollar s pohanim sirom, Double trouble s dvostrukom pljeskavicom i pohanim lukom te Sweet billy s karameliziranim lukom.

Biberon sushi - Gyoze

Azija je najpoznatija svjetska street food destinacija, a na Split Spring nam upravo Biberon sushi donosi neke od najpoznatijih street food specijaliteta poput gyoza, koje nude čak i u vege varijanti, tempure te naravno losos rolica.

Fabrique – Spare ribs sandwich

Omiljena splitska lokacija za grill na Split Springu uvijek privlači veliki broj posjetitelja svojim punjenim pljeskavicama, djevojačkim snom te Spare ribs sendvičem.

Kabinet – Punjena vješalica

Još jedna novootvorena splitska lokacija oduševljava svojim grillom te tradicionalnim specijalitetima u našoj grill zoni. Preporučujemo ne propustiti sarmu to go i punjenu vješalicu. A tu su i direktorski šnicl, pohani sir i “debela paprika” - pohana paprika sa sirom.

Sve u svemu, na Split Springu by Staropramen, September edition ponuda je zaista raznovrsna i ima ponešto za svakoga, i za velike i za male, i za vegane i za mesoljupce. Ono što je posebno zanimljivo je da su se splitski ugostitelji odmakli od klasične i uobičajene street food ponude na festivalima i ponudili nešto drugačije te pokazali da je street food puno više od burgera.

image
Split Spring, September edition festival
Damira Kalajdžić I S2 Pr

Split Spring, September edition traje do kraja tjedna i ukoliko ste u blizini ili vas put nanese u Split definitivno ga ne smijete propustiti. Svaku večer su od 20 sati lagani DJ i akustični nastupi, pa tako u ponedjeljak nastupa Saxofonist Chuck Borris, u utorak DJ Matthew Bee, a u srijedu Mate Grgat. A kućice su pripremile odlične koktele na bazi Jack Danielsa, Botanist gina te Finlandia votke.

Radno vrijeme je preko tjedna od 12 do 23 sata te petkom i subotom do ponoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:44