Tim Esplanadinog Le Bistroa upravo je predstavio novi meni koji izgleda doista primamljivo. Trenutno se ne možemo sjetiti trenutka kad smo ondje loše jeli, a posjećujemo ih godinama. Pregledom novih jela, pažnju su nam okupirali cvjetovi tikvice punjeni kremom od ricotte i kozica, zatim tartar od usoljenog brancina i repovi kozica na kremi od mladoga graška i mente. Osim navedenih ljetnih noviteta, Esplanadini klasici su uvijek provjereno dobri što bi vam moglo zadati probleme jer se teško oduprijeti narudžbi njihovog tartarskog bifteka koji je najbolji u gradu. Od klasika su tu još njihova poznata cezar salata, bečki odrezak s kremastim krumpirom i kultni zapečeni štrukli. Le Bistro je, koliko nam je poznato, prvi restoran u gradu koji već godinama nudi slasne zapečene štrukle s bezglutenskim brašnom.
Što se tiče slastica, rado bi smo kušali ovu ljetnu varijantu crème brûléea s bazgom i vanilijom. Sudeći po njihovim prethodnim inačicama, moglo bi se raditi o uspješnici jer u Esplanadinom Le Bistrou već godinama služe jako dobar crème brûlée.
Esplanadin Le Bistro nudi i Dnevni menu koji se sastoji od tri slijeda jela i uključuje čašu vrhunskog vina kuće Krauthaker, odličnu kavu ili čaj za svega 185 kn. Le Bistro nudi i primamljivu selekciju jela za doručak koja uključuje hrskavi tost s finom kremom od avokada, poširanim jajetom i prženom pancetom, omlet s povrćem, najbolja jaja Benedict u gradu, poslužena na briocheu s maslacem, svježe cijeđeni sok, francuski tost s medom i marmeladom od naranče te fine palačinke s bobičastim voćem i javorovim sirupom – za savršen početak dana.
Ako imate određene prehrambene navike, alergiju ili intoleranciju na neku od namirnica, na jelovniku su posebno označena jela koja ne bi trebala sadržavati gluten, jela primjerena vegetarijanskoj prehrani i jela prema halal standardima.
Le Bistro je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata. Rezervacije stolova primaju se telefonom na 01 4566 611 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a cijeli meni možete potražiti na njihovim službenim stranicama.
Glavna chefica Ana Grgić Tomić nije skrivala oduševljenje zbog povratka na posao nakon rođenja kćerkice Vite, a novi meni opisala je sljedećim riječima:
„Sretna sam što ponovno radim sa svojim kolegama te osmišljam i stvaram nove okuse. Ljeto je moje omiljeno doba za dizajn jelovnika jer donosi pregršt svježih i slasnih namirnica. I ovog sam puta dala prednost lokalno uzgojenim i sezonskim sastojcima te začinskom bilju. Tako, primjerice, novi jelovnik donosi aromatične istarske tartufe, jadransku škarpinu, dok skuta i kozji sir stižu iz lokalnog OPG-a, koprive su iz obližnjih šuma, a gotovo svako jelo nastojala sam zaokružiti mirisnim i svježim začinskim biljem iz našeg hotelskog vrta. Uz to, pri kreiranju jelovnika vodila sam računa o tome da namirnice budu zdrave i bogate nutrijentima. Za dobro funkcioniranje organizma, i za zdravlje općenito, nužna je pravilna, uravnotežena i kvalitetna prehrana koja obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima. Upotrebljavam vrlo malo masti, radim s ekstra djevičanskim istarskim maslinovim uljem, a gotovo cijeli jelovnik temelji se na svježem i kvalitetnom povrću, ribi i morskim plodovima, mesu i sezonskom voću. Cijenim autentičan okus lokalno uzgojenog, nastojim pružiti potporu malim proizvođačima, misleći pritom i na ekološku održivost. A s obzirom na kratku sezonalnost određenih namirnica, u planu su i blage preinake jelovnika tijekom ljeta. Jela sam prilagodila nadolazećim vrućim danima kada nam je potrebno manje kalorija i više osvježavajućih uzbudljivih kombinacija”, istaknula je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....