Ona je predstavljala stup njegove obitelji, njen identitet. Na njega je ostavila toliko veliki utjecaj da je odlučio kulturu koju je njegova baka na njega prenijela podijeliti sa ostatkom svijeta otvorivši restoran Enoteca Maria u New Yorku, Staten Island.
Nakon što je Jody izgubio sve majčinske figure u svom životu želio je ponovno stvoriti taj osjećaj domaće bakine kuhinje. Koncept restorana u njegovim počecima je bio sljedeći: u Enoteci nekoliko talijanski ''nonni'' iz različitih talijanskih regija kuha vlastita jela te se iste rotiraju po danima.
Nakon što je Jody uvidio da je restoran objeručke prihvaćen od strane publike, odlučio se proširiti i na ostale svjetske kuhinje. Danas u Enoteci kuhaju bake iz Argentine, Alžira, Francuske, Turske, Grčke i mnogih drugih zemalja.
''Ne mogu biti ljubomorne jedna na drugu, one dolaze iz potpuno različitih svjetova, rade dvije različite stvari, na svoj način. Jedino što mogu jest pitati: ''Kako ti radiš to?'' ili ''Koje sastojke ti stavljaš u to jelo?''. U tome leži ljepota!'' - tvrdi Jody.
2011. godine Jody je stvorio virtualnu ''kuharicu'' pod nazivom Nonnas of the World, mjesto na koje bilo tko može uploadati kratku biografiju svoje bake, tri fotografije i recept (napisan na materinjem jeziku). Njegova želja je bila da ta virtualna kuharica postane najšira baza recepata svih baka svijeta.
U srpnju 2016. godine je sve prijavljene bake pozvao u Enotecu na kuhanje. Do danas bake kuhaju u restoranu, ovisno o svom rasporedu, a restoran odlično stoji!
''Dok kuhaju, one usitinu izražavaju same sebe!'' - tvrdi gospodin Scaravella.
Ako se ikada igrom slučaja nađete u New Yorku, s neodoljivom željom da kušate autohtonu talijansku, francusku, argentinsku ili možda alžirsku kuhinju, bacite pogled na raspored Enotece Marie i uživajte u ultimativnoj tradicionalnoj kuhinji baka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....