Nema kuhanja za večeru! Ako vam je ostalo ostataka od vikend pečenja, ovo je sendvič koji morate napraviti! Meso, naravno, igra glavnu ulogu, a u ovom receptiću spava u grilanoj ciabatti sa svojim prijateljima rajčicom, rukolom i hrenom.
Trebat će vam:
nekoliko šnita mesa (junetina, teletina, govedina, piletina, patka, što god vam je ostalo, a ako nemate ostataka poslužiti će dobra talijanska salama, pršut, kuhana šunka…) 4 male rajčice prstohvat origana žlica maslinovog ulja 1 ciabatta (šlapica) 1 češanj češnjaka 4 žlice umaka od hrena rikula |
Umak od hrena:
Naribajte oko dva centimetra svježeg hrena (ili koristite hren iz staklenke, u tom slučaju jednu punu čajnu žličicu), dodajte žlicu vrhnja, malo majoneze, sol, papar i peršin i sve zajedno promješajte.
Sendvič:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rajčice probušite nožem, posolite i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu, zajedno sa ciabattom pokraj. Ciabattu izvadite iz pećnice nakon 8 minuta, a rajčice ostavite još 10 minuta da se peku. Zagrijte tavu, prerežite ciabatta horizontalno, premažite maslinovim uljem i grilajte na tavi još par minuta. Kad se ciabatta lagano zapekla, premažite ju prerezanim češnjakom. Sendvič slažite tako da ciabatta prvo premažete umakom od hrena, dodajte meso, zatim rikulu i pečene rajčice. Posplite i popaprite.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....