Recept Tomislava Špičeka

Biftek burger s grilla koji će uvijek biti sočan

U SPAR i INTERSPAR prodavaonicama pronađite najbogatiju ponudu hrane i opreme za roštilj

Roštilj je mnogima omiljen način pripreme hrane, ponajviše zbog okusa, ali i zbog širokog izbora namirnica koje se mogu "baciti" na rešetku. U prvom redu govorimo o vječnim klasicima, kao što su svježe meso, pljeskavice, ćevapčići, ražnjići i roštiljske kobasice, no na grillu se jednako dobro mogu pripremiti i neka druga jela.

SPAR i INTERSPAR, osim ranije navedenih provjerenih klasika, u svojoj bogatoj ponudi imaju i sireve za grill, razno povrće iz asortimana Vrtovi Hrvatske, ali i TANN odležane steakove koji će nesumnjivo obogatiti svaku trpezu. Naravno, svoj grill mogu pripremiti i oni koji ne jedu meso, jer SPAR Veggie linija proizvoda ima cijelu paletu ukusnih proizvoda za vege roštilj. Osim hrane, SPAR i INTERSPAR također nude sve što je potrebno za pravi grill, od roštilja i pribora za pečenje i čišćenje pa do košare za povrće, spirale za dimljenje te silikonskih posuda za grill.

Da je roštilj uistinu svestrana podloga za pripremu hrane potvrdio nam i je omiljeni chef Tomislav Špiček koji je za burger odabrao najkvalitetniji, najmekaniji i najfiniji dio mesa – biftek! On je poseban jer ga se ne smije prepeći kako ne bi izgubio svu svoju sočnost i postao suh, no, ako se pripremi kako treba, predstavlja pravu simfoniju za okusne pupoljke. Špiček nam je stoga ponudio svoj omiljeni recept, a sve sastojke možete pronaći u većim SPAR i INTERSPAR trgovinama. Druge recepte za ukusna jela potražite na službenim stranicama SPAR-a.

image
Kiian Oksana/Shutterstock/kiian Oksana

BIFTEK BURGER S GRILLA

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za 2 osobe:

300 g bifteka
2 peciva za burger
100 g kiselih krastavaca
50 g SPAR majoneze
100 g svježe rukole
sol, papar po ukusu
10 ml maslinova ulja
1 crveni luk

Pripremite roštilj. Meso ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi prije pečenja. Luk očistite, prepolovite i narežite na tanke šnite. Krastavce narežite na ploškice, a rukolu operite i dobro ocijedite. Peciva za burger prerežite na pola. Dobro zagrijan roštilj tanko premažite slojem ulja. Biftek posolite i popaprite te stavite peći. Pecite sa svake strane oko 3 – 4 minute, ovisno o debljini odreska. Možete ga pokriti folijom tijekom pečenja kako bi se brže i bolje ispekao iznutra. Pred kraj pečenja položite peciva na steak kako bi se ugrijala i povukla aromu grilla. Na pecivo stavite majonezu, krastavce, rukolu, luk te biftek narezan na tanke šnite, poklopite drugom polovicom peciva.


Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Hanza Medije i SPAR-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 19:39