Kulinarski šou na sajmu HoReCa

Big Green Egg: Od sočne janjetine i hrskave piletine do domaćih kolača i mirisnih focaccia

 Big Green Egg Hrvatska
Tijekom sajma će se na otvorenim prezentacijama u Big Green Eggu pripremati raznovrsna jela te pokazati raznovrsnost ovog u odnosu na klasične roštilje

Na Zagrebačkom velesajmu od četvrtka do subote, 24. - 26. listopada, održat će se sajam HoReCa. Riječ je o sajmu profesionalne opreme za hotele, ugostiteljstvo i turizam koji se proteklih devet godina održavao u Opatiji, da bi sada prvi put bio preseljen u glavni grad, na znatno veći prostor. Osim profesionalcima, koji ovdje mogu pronaći baš sve kako bi svoje ponude podigli na višu razinu, HoReCa je zanimljiva i svim drugim zaljubljenicima u kuhanje i dobru hranu.

image
Big Green Egg Hrvatska
image
Big Green Egg Hrvatska

Veliku pozornost posjetitelja tako će, među ostalim, zasigurno privući Big Green Egg, koji je posljednjih godina vrlo popularan kako među profesionalnim kuharima, tako i među hobistima amaterima. Radi se, naravno, o originalnom keramičkom roštilju tipa kamado, koji već svojom formom zavrjeđuje uvrštenje u svjetske kataloge modernog dizajna, a o njegovoj popularnosti svjedoči i niz replika koje se pod raznim brendovima prodaju diljem svijeta.

image
Big Green Egg Hrvatska
image
Big Green Egg Hrvatska

No, nije samo jedinstven izgled ono što je Big Green Eggu osiguralo prepoznatljivost i donijelo široku popularnost. Riječ je, prije svega, o vrhunskom kulinarskom uređaju u čiju će se svestranost i versatilnost posjetitelji moći uvjeriti na licu mjesta. Tijekom sajma će se, naime, na otvorenim prezentacijama u Big Green Eggu pripremati raznovrsna jela poput sočne janjetine, hrskave piletine, domaćih kolača, nezaobilaznog povrća, plant based proizvoda i mirisnih focaccia. Jer, za razliku od klasičnih roštilja, u ovome se može pripremiti gotovo svako jelo.

image
Big Green Egg Hrvatska
image
Big Green Egg Hrvatska

Ovaj legendarni keramički roštilj poznat je, osim po svestranosti, i po mogućnosti kontroliranja odnosno postizanja savršene temperature za bilo koju vrstu jela, što za posljedicu ima nenadmašnu sočnost te jedinstvene okuse i teksture hrane. Zainteresirani posjetitelji imat će stoga jedinstvenu priliku vidjeti kako se tradicionalni recepti u kombinaciji s modernom opremom pretvaraju u nezaboravne gurmanske užitke, a za to će se pobrinuti kuhari Dejan Pejović, Tomislav Tabaj, Eduard Beg i Krešimir Sommer te slastičarka Linda Pejović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 09:23