EVO DETALJA!

Bistro 96 novi je zagrebački restoran, nude odličnu juhu od luka i druge francuske klasike, a cijene se kreću od 6 do 55 eura

Chef zagrebačkog restorana Noel, u suradnji s kolegama Nikolom i Oliverom Ljubojevićem, otvorio je novi restoran. Bili smo tamo i u nastaku donosimo dojmove

"Prije šest godina bili smo zajedno u Fat Ducku u Londonu, razgovarali o restoranu u Zagrebu, a evo nas sada ovdje, konačno se i to dogodilo", rekao je Mario Mandarić ovog petka, 18. listopada, kada je sa svojim partnerima, također chefovima, Oliverom i Nikolom Ljubojevićem u tišini i bez velikih najava otvorio Bistro 96.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Restoran se, kako mu i ime govori, nalazi na adresi Maksimirska cesta 96 i meni se uglavnom temelji na francuskim klasicima, kojih u ponudi zagrebačkih restorana inače nedostaje. Ovdje tako možete naručiti biftek tartar, souffle od sira, rižoto s puževima i zapečenu juhu od luka, zatim pačja prsa, Tournedos Rossini, file jelena, dagnje s krumpirićima, crème brûlée, čokoladni mousse i tarte tatin sa chantilly kremom. Cijene se kreću od 8 do 21 eura za predjelo, od 21 do 32 eura te od 6 do 10 eura za deserte.

Najjeftinije jelo je pileća juha, koja košta 8 eura, a najskuplje pile za dvije osobe s umakom i pire krumpirom, koje košta 55 eura,

Za vrijeme našeg posjeta, na sam dan otvorenja, u restoran je na večeru stiglo desetak gostiju, nije bila prevelika gužva, atmosfera je bila ugodna i opuštena, a hrana je stizala u relativno dobrim razmacima. Za predjelo smo isprobali juhu od luka, koja je bila odlična i ostala je jedan od favorita do kraja večere. Utješna, bogatog okusa, slatkasta i slana istovremeno. Rižoto s puževima i peršinom bio je dobar, lijepo kremast, prilično bogat puževima i dobre arome peršina.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Pačja prsa bila su sočna i dobro pečena, a poslužena su uz kremu od naranče i mrkve, s umakom i glaziranom mrkvom. Svidio nam se i Tournedos Rossini, točnije kombinacija bifteka pečenog u maslacu, foie grasa, crnog tartufa i Madeira umaka. Sve zajedno posluženo je na kruhu iz Noel Bread&Deli pekarnice, koji je kratko zapečen na maslacu. Ovo bogato jelo, inače jedan od klasika francuske kuhinje, trenutno ne nudi niti jedan drugi restoran u Zagrebu, barem koliko smo mi upućeni. Cijena ovdje mu je 32 eura.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Među desertima posebno bismo istakli crème brûlée, koji nije bio presladak i težak, već prilično jednostavan, ali u toj svojoj jednostavnosti baš dobar. Tarte tatin sa chantilly kremom također nam se svidio, mousse od čokolade bio je lagan i prozračan, dok su nam knedle sa šljivama bile ukusne, ali pomalo nejasne na ovom meniju.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Pokoju početničku grešku, s obzirom na to da je u pitanju bila prva večera u restoranu koji je tek otvoren, ovog smo puta bez previše razmišljanja oprostili i vjerujemo da će Bistro 96 relativno brzo steći svoje stalne goste, ljubitelje francuske kuhinje koji u zagrebačkoj ponudi teško nalaze nešto što bi ih zadovoljilo ili, jednostavno, ekipu koja živi u ovom dijelu grada i nema previše izbora kada su restorani s nešto ozbiljnijom ponudom u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 21:57