Ništa bez sarme ni ovu zimu, no Forking Croatia nije želio biti predvidljiv te su se odlučili za sinjsku inačicu ovog jela, sinjske arambašiće. Ako se pitate koja je razlika između arambašića i sarme, odgovor slijedi. Naime, meso u ovim smotuljcima se nikako ne melje već se sitno reže.
Također, u ovom jelu nema riže, ali zato ima muškatnog oraščića, cimeta i klinčića. U kombinaciji s kiselim zeljem već miriše na zimu. Neka i vaša kuća zamiriše po dobroj hrani! Evo što će vam trebati.
Sastojci:
1 glavica kiselog zelja 500 grama junetine 300 grama svinjetine 1 glavica luka 3 češnja češnjaka 150 grama slanine suho meso kobasice 2 dcl domaće ukuhane rajčice korica jednog limuna sol, papar peršin muškatni oraščić, cimet, klinčić lovorov list |
Cijeli recept pročitajte OVDJE!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....