Počinje Šibenik Spring

Bogatstvo dalmatinske kuhinje u street food izvedbi moći ćemo kušati u Šibeniku

 Press
Nadolazeći tjedan pada nam i praznik koji biste, ako se još niste odlučili za destinaciju, mogli provesti u Srednjoj Dalmaciji, evo zašto

Ovogodišnji 4. po redu Šibenik Spring by Staropramen, omiljeni proljetni street food festival, koji su još prve godine Šibenčani prozvali svojom proljetnom adventurom, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja u Perivoju Roberta Visianija.

Uz otvorenje koje će upotpuniti koncert Jakše & Hrepe ex Daleka Obala, festival će svake večeri ugostiti brojne DJ-eve i saksofoniste, koji će se pobrinuti za dinamičnu atmosferu i dobru zabavu. Pored toga, festival donosi izuzetnu gastronomsku ponudu koju pripremaju domaći chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu.

image
Press

Posjetitelji će tako moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bansima, arančinima (prženim okruglicama) skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom) koju potpisuje chef Dino Bebić iz Lipo Gourmeta, zatim mladi chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz Lišo bez punta pripremaju uz moderan twist neke tradicionalne recepture poput orza o hobe, plate Fali more, drž se kraja i Skoro pa običnu sengulu s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija. Poznati restoran Pomalo iz Žaborića i njihov pizzaiolo peku prefora napuljske panuozzo pizza sendviče (roast beef, mortadella & pistachio, prosciotto cotto & mozzarella fior di latte…), nezaobilazna Festina lente s Jopom i Badžom na čelu, ove godine, osim popularnih neodoljivih ‘Rvatskih, Spring i Pokemon burgera priprema i španjolsko-mediteransku paellu i leši sendwich. Popularan restoran sa šibenske rive - Visiani sa chefom Grgom Bačelićem priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu), dok će vodičanski Kaktus imati smash tortilju i burger, slatki burger, odnosno waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadellom i burattom.

image
Press

Za najveći broj koktela i pića by G3 Spirit te osvježavajuće hladnim bezalkoholnim napicima zadužen je legendarni šibenski milijev Osvit, uz novost na festivalu - sendviče s trganim buncekom.

Poseban dio festivala je Chill Staropramen zona gdje se možete opustiti uz pivo i uživati u prekrasnom ambijentu perivoja, što čini savršeno mjesto za predah, druženje i fotografiranje.

image
Press

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 17 do ponoći tijekom tjedna, a petkom i subotom do 1 sat.

Za više informacija, pratite nas na službenim stranicama i društvenim mrežama @sibenikspring.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 19:33