Ovog Božića napravite nešto malo drugačije! Naš Zoran Gajić je pripremio kunića s umakom od korjenastog povrća, domaće njoke s bademima i svima omiljeni čokoladni lava cake. Opremite se dobrim blenderom, prešom za krumpir (možete si pripomoći i klasičnim kuhinjskim ribežom) te strpljenjem dok ispred pećnice čekate da se lava cake ispeče.
Trebat će vam:
Za meso:
2 kunića od 1 kg
200 g mrkve
100 g celera, korijen
100 g peršin, list i korijen
50 g češnjaka
malo bijelog vina
pileći temeljac
Za njoke:
800 g krumpira
100 g mljevenih badema
2 jaja
1 žutanjak
500 g oštrog brašna
50 g maslaca
malo ulja
sol
Priprema:
Kunića izrežite na manje komade, posolite i popaprite. Začinite svježom majčinom dušicom. Zagrijte maslac, češnjak, ružmarin i kadulju te na toj mješavini ispržite kunića. Meso podlijevajte s bijelim vinom i pilećim temeljcem te tako krčkajte oko sat i pol vremena. Stavite kuhati krumpir za njoke. Meso prepržite s obje strane i maknite u drugu posudu. Stavite kuhati mrkvu, celer i peršin te povrću dodajte preprženo meso. Kada je krumpir kuhan, protisnite ga u preši za krumpir ili ga naribajte. Dodajte jaja, mljevene bademe, sol, maslac, ulje i brašno. Zamijesite tijesto i oblikujte njoke. Kuhajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Povrće izvadite iz posude i usitnite štapnim mikserom. Meso poslužite s kuhanim njokima, umakom od povrća i klicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....