Adventsko je doba i razne su dijelove grada preplavile kućice - što gastronomske, što općeg tipa. Rasporedile su se po raznim kvartovima, a gastronomska ponuda je bogatija od one uobičajene s industrijskim kobasicama. Kod rijetkih će se u ponudi pronaći tradicionalna hrana koja je tipična za ovo doba godine, poput sarme, bunceka ili bakalara.
I tu dolazimo do aktera naše priče – kluba Kulturni Krug koji se smjestio u veži u Frankopanskoj ulici – mjestu poznatijem pod nazivom "Kod Draška" gdje se okuplja umjetnička i glumačka ekipa, raznorazni bonkulovići i gurmani, pa čak i važnije face grada i države.
Svi oni dolaze kod Draška jer žele pojesti nešto za žlicom, srijedom navratiti na rizi-bizi s najboljim pohanim domaćim picekima u gradu, a petkom se počastiti s ribom koja je netom stigla s ribarnice na Dolcu.
Znalci govore da je Kulturni Krug skrivena gurmanska ikona u strogom centru grada, a ove su godine odlučili napraviti svoju inačicu adventske kućice s posebnim menijem.
Uglavnom, četvrtkom, petkom i subotom, u predvečernjim satima (od 18 sati), terasa kluba se pretvara u jednu veliku adventsku kućicu, zaštićenom od vremenskih nepogoda, ugodno zagrijana, gdje možete pijuckati vino ili neko drugo piće, odabrati neko od jela posebno pripremljeno za Advent te se "druškati" i uživati – stojećki ili za nekim od stolova.
Da bi uživanje bilo potpuno brine se FilmMusicOrkestar Zagreb (četvrtkom), koji svira gipsy-swing, filmsku muziku, šansone, kombinacije fada i sevdaha, a za to su zaslužni predivan glas Elme Burnić te Admir Čulumarević na gitari.
Atmosferu smo spomenuli, ali što je s hranom? U ponudi su kuhani buncek, sarma, porchetta, marinirana rebarca, debricinke od čuvene mesnice Čučković iz Rijeke (vjerojatno ih jedini u gradu nude), kiselo zelje, zapečeni grah, francuska salata te bakalar. Sve to prati odličan domaći kruh od crnog brašna iz starinskog mlina, a najavljuju da će se pripremati i kotlovina.
Porcije su zasitne, pa bez straha možete doći gladni, cijene hrane se kreću od 30 do 50 kuna. Stoga, za zagrebačkiji i gurmanskiji Advent – svratite koji dan predvečer u skrivenu vežu u samome centru grada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....