KREĆE POPULARNI FESTIVAL

Burgeri chefova Mate Jankovića, Ivana Pažanina i Marina Medaka uskoro i u Omišu, evo detalja

Prvo omiško izdanje popularnog street food festivala u regiji u ponosni tisućljetni grad na ušću Cetine dovodi domaće chefove i najavljuje dobru zabavu

Od 1. do 12. kolovoza omiški će Park Borići biti pozornica prvog Burger Festivala Omiš na kojem će se predstaviti osam kućica: Institut za burgere by Mate Janković, Chef‘s burger by Ivan Pažanin, RougeMarin chefa Marina Medaka, Oui Chef On Wheels chefa Vedrana Stojanca, Thai Thai, Beg‘s Plant Based, Ginglebells i Central Bar.

Posjetitelji će tako moći birati između junećih burgera s jalapeño papričicama, crispy kapulom ili bosiljkom, ali i onih od svinjetine ili bijele ribe, burgera s mladom blitvom i čipsom od češnjaka, ili umakom od srdela. Bit će tu i burgera spravljenih isključivo od namirnica biljnog porijekla, ali i onih neobičnih s umakom od kikirikija te papajom i mangom.

Uz burgere dobro idu i ledeno pivo, vina, domaće rakije i bogat izbor bezalkoholnih pića u kojima će posjetitelji moći uživati na Centralnom baru, dok će svi ljubitelji koktela u istima moći uživati na Ginglebells kućici, koja u ponudi ima čak 23 koktela, a iz specijalne ponude za Omiš izdvajaju svoje ljetne hitove: Basil Smash (ovaj smo isprobali i odličan je), Yuzu Collins, Pornstar Martini, Cold Brew Martini i Passionfruit Mojito.

image
Artistic Studio +385915872421 #artisticbjelovar/

KAKVE BURGERE DONOSE JANKOVIĆ, PAŽANIN I MEDAK?

Chef Mate Janković posjetiteljima će nuditi Classic burger, Pepper Jack i Bacon Jalapeño burger, a dobro je dodati i da ih sve radi od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja. Chef Ivan Pažanin u Omiš stiže sa svojim već dobro poznatim kombinacijama, a to su Original Cheese burger, Basil Garlic burger te Crispy Kapula burger. I on ih, kako kažu organizatori, sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, ali s posebnim mediteranskim štihom.

image
Fabio Simicev/
image
Fabio Simicev/
image
Fabio Simicev/
image
Fabio Simicev/

Jankoviću i Pažaninu pridružit će se i chef Marin Medak, koji će na RougeMarinovoj kućici nuditi Poljički burger, posvećen slavnoj Poljičkoj republici, koji posebnim čine aioli majoneza, maslinovo ulje, mlada blitva, čips od češnjaka i sitno sjeckani luk. Burger nazvan Omiški gusar radit će s umakom od srdela, mladim špinatom, kolutovima ljubičastog luka, majonezom sa sušenom rajčicom i tapenadom od crnih maslina. Oba će pripremati s junetinom iz lokalnog uzgoja, a u ponudi će biti i Frigani burger s bijelom ribom, tatarski umakom, salatom, rajčicom i prženim lukom. Ovdje će se posjetitelji moći i zasladiti hrskavom bueno rolicom sa sladoledom od vanilije i umakom od šumskog voća.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

ŠTO KAŽETE NA TAJLANDSKE BURGERE?

Zagrebački Thai Thai Streetfood također stiže u Omiš i, kako kažu, sa svoja dva burgera i jednim sendvičem u brioche pecivima slave tajlandske okuse u svakom zalogaju. Nudit će tako Tom Yum juneći burger, Peanut Pad Thai burger s junećom pljeskavicom, umakom od kikirikija i azijskom coleslaw salatom s mangom i papajom, te Pulled Pork sendvič u kojem spajaju svinjetinu, chutney i azijsku coleslaw salatu. Osim toga, nudit će i bubble tea.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

ZA ONE KOJI IZBJEGAVAJU MESO

U Omiš stiže i Eduard Beg sa svojom ekipom iz Beg‘s Plant Based kuhinje. U ponudi će imati Beg‘s Signature Burger, Beg‘s Cheese Burger i Beg‘s Chicky Burger, koji u plant based pecivu sadrži Amaze mariniranu piletinu, Greenvie gouda sir, tzatziki umak, svježi krastavac i iceberg salatu.

image
Fabio Simicev/

MALO DRUGAČIJI BURGERI

Chef Vedran Stojanac festivalskoj publici već je postao poznat po svojim tjesteninama iz koluta Grana Padano sira, a na Burger Festival Omiš dolazi kao, logično, burger majstor. Nema tice do prasice je burger u domaćoj sourdough focacciji sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom, romanesco umakom, ribanim sirom te lardom crne svinje, a iza naziva Kravlje ludilo brate krije se njegov autorski juneći burger u kojem kombinira brioche pecivo sa 100% goveđim mesom, domaćim bbq umakom, kiselim krastavcima, džemom od luka, rikulom, rajčicom i topljenim sirom. Za one koji više naginju slatkom, Stojanac će nuditi i panna cottu i cannole.

image
Hp11/9/
image
Sandro Sklepic/

Osim hrane i pića, na Burger Festivalu će posjetitelje, obećaju organizatori, dočekati odlična atmosfera, za koju će se pobrinuti ekipa zadužena za dobru glazbu. Sve novosti možete svakodnevno doznati prateći Burger Festival na Facebooku i Instagramu

Mjesto: Ulica Fošal, Park Borići, Omiš

Trajanje: 01. - 12. kolovoza 2024.

Radno vrijeme: radnim danom od 16:00 - 24:00 sata, vikendom od 16:00 do 01:00 sat

Ulaz: besplatan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 16:16