To se ne propušta!

Čak 16 plešivičkih vinara na jednom mjestu! Uskoro počinju jaskanski Dani vina

Dani vina u Jastrebarskom

 Grad Jastrebrsko/Press
Uoči Dana vina jaskanski će se vinari pomno odabranim vinima predstaviti i zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade

Nakon što su u velikom stilu proslavili svoj veliki 30. rođendan, jaskanski Dani vina čekaju nas u posljednjem vikendu ovog mjeseca, od 27. do 29. rujna, uz pregršt iznenađenja. Kako kažu organizatori, posvećeni kvaliteti, čistoći i svježini vina plešivičkih vinara, Dani vina za svoj su dom odabrali perivoj dvorca Erdödy kako bi prenijeli ideju i zahvalu suživota sa prirodom iz koje vinari crpe najkvalitetnije sastojke za svoja vina i pjenušce i tako obilježili kraj berbi, najvažnijeg dijela godine u životu vinara.

image

Osim u prostoru Žitnice, radionice će se uoči Dana vina održati i u Hotelu Esplanade Zagreb

Grad Jastrebrsko/Press

Sudjeluje čak šesnaest vinara

Kraj berbi, za njih najvažnijeg dijela godine, plešivički će vinari proslaviti zajedno s nama, na Danima vina na kojima će ove godine sudjelovati čak šesnaest vinarija. U velikom vinskom paviljonu predstavit će se prošlogodišnji sudionici Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj. Njima će se pridružiti Vinarija Krešimira Režeka i Vinarija Ivančić kako bi dodatno obogatili ponudu vina koja će moći kušati vinski znalci i posjetitelji.

I sama kulisa manifestacije prati kvalitetu, a Dani vina će se i ove godine održati u ekološkom šatoru tvrtke Altera koji je u potpunosti održiv i vizualno efektan. Inače, ova manifestacija u potpunosti poštuje vrijednost okruženja najljepšeg hrvatskog parka te je u potpunosti održiva i ekološka, bez korištenja plastičnih ambalaža i s velikom posvećenošću zaštiti perivoja i okoliša.

image

Vinske radionice

Grad Jastrebrsko/Press

Postanite pravi vinski znalci

Vinske će radionice biti posvećene učenju o vinu, a u prekrasnom prostoru Žitnice koja će se tih dana pretvoriti u vinski podrum u centru grada svi će imati priliku postati vinski poznavatelji i znalci. Uoči Dana vina jaskanski će se vinari pomno odabranim vinima predstaviti i zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade 20. rujna. Ulaznice na vinske radionice dostupne su u web shopu Vinarta. U Zagrebu će predavanja održati Danijela Kramarić, Marko Rundek i Željko Bročilović Carlos, dok će u Dvorcu Erdödy o vinima sudionike učiti Monika Neral, Antonio Gregorić, Kruno Filipović, Tomislav Mikinac, Lucija Matijević.

image
Grad Jastrebarsko/Press

Ovo događanje prati i živa svirka, pa su tako za petak najavljeni koncerti Željka Bebeka i jaskanskog dua Emil Gabrić & Ivan Jelić. U subotu nastupa Bruno Rački, jaskanska zvijezda u usponu, sa svojim bandom Valovi, a na njegove izvedbe nastaviti će se glazbena diva Zorica Kondža. U nedjelju nastupa Sandi Cenov uz pratnju grupe Darmar Time. Za sam kraj, još će jedne Dane vina tamburom ispratiti Gospodari tambura i time zaključiti vikend koji se u Jastrebarskom s nestrpljenjem iščekuje.

Uz vino se sjajno slaže i hrana, a sve koji odluče provesti svoj vikend u Jastrebarskom očekuje i niz gastro iznenađenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 13:52