Foto: Marko Miščević/CROPIX
Cheesecake u čaši je odličan za mala ljetna druženja. Kremoznost sira, blaga kiselost malina i pistaciji neponovljiva su kombinacija i mi vam donosimo provjerenu recepturu…Ova slastica idealan je desert kad očekujete veselu ekipu – kad ga izvadite iz hladnjaka ne morate brinuti o serviranju, samo pripremite žlice!
Trebati će vam:
Za podlogu ili bazu:
• 50 g integralnog keksa
• 25 g maslaca
Za kremu:
• 100 g grčkog jogurta
• 50 g svježeg krem sira
• 75 g slatkog vrhnja
• 1 žlica šećera u prahu
Za preljev:
• 250 g malina
• 1 žlica šećera
• 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
• šaka pistacija
Priprema:
Keks sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše, zbijte pomoću oblog dijela žlice te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena. U međuvremenu svježe maline stavite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja. Na vrh stavite sitno sjeckane pistacije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....