KRATAK INTERVJU SA CHEFOM

CHEF ANTE UDOVIČIĆ: ''Da nisam kuhar, bio bih vodoinstalater, ali kuhanjem se bavim jer mi ide i jer to volim!''

Kao uzore navodi kolege predstavljene u ovoj kuharici, a kuhanjem se bavi, kaže, jer mu ide i jer to voli.

Zagrepčanin Ante Udovičić po završetku školovanja stažira kod chefa Jean-Marca Tacheta, a radio je i u Paradigmi u Splitu. Netom prije dolaska u restoran Lemongarden na Braču dva je mjeseca proveo u baskijskom Azurmendiju, renomiranom restoranu s tri Michelinove zvjezdice. Brzi tempo te kuhinje naučio ga je da bez potpune predanosti i doze pozitivne ludosti nije lako graditi karijeru chefa. Gostovao je u Masterchefu i veseli se budućim postignućima i uspjesima. Kao uzore navodi kolege predstavljene u ovoj kuharici, a kuhanjem se bavi, kaže, jer mu ide i jer to voli.

Sjećate li se prvog jela koje ste skuhali za druge?

Naravno, sa šest godina pizza za buraza i starce.

U svojoj kuhinji najviše volite kombinirati…

Morske namirnice s mesnim namirnicama.

Za vrijeme ljetnih vrućina najbolje vas osvježi…

Gajba mrzle pive.

Što najčešće pripremate na roštilju?

Domaće kobasice, svinjsku vratinu, sir škripavac, povrće.

Koju namirnicu uvijek morate imati u svojoj smočnici?

Maslinovo ulje.

Da niste kuhar, čime biste se bavili?

Bio bih vodoinstalater.

Bez koje hrane ne idete na plažu?

Bez hmelja.

Ribarska večer ili fine dining?

U privatnom smislu ribarska večer, u poslovnom fine dining.

Radite na otoku, a gdje ćete se uputiti na godišnji?

U Zagreb.

Riba ili školjke?

Oboje.

Koja vam je najdraža ljetna salata?

Voćna sa sirom.

Omiljeni okus sladoleda?

Punč.

Koje jelo pripremate kada nemate puno vremena?

Topli sendvič.

Ništa vas ne razbuđuje tako dobro kao…

Prepirka sa suprugom.

Koje voće stavljate u voćnu salatu?

Ono koje mi je na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 11:22