Chef Goran Kočiš iza sebe ima živopisnu godinu. Započeo ju je angažmanom u restoranu hotela Waldinger gdje se trudio napraviti ozbiljne pomake na osječkoj gastronomskoj sceni, pa se prihvatio angažmana u ovogodišnjoj sezoni popularnog kulinarskog showa MasterChef kao jedan od dvoje novih sudaca što je također odradio profesionalno, a potom je nedavno i napustio stalni angažman u Waldingeru o čemu smo vam pisali ovdje. Uz to, bilo je tu puno gostovanja, savjetovanja, marketinških projekata... No, sve to ne priječi ga u ostvarenju njegova sna.
Naime, kako nam je ispričao, u 2025. planira otvoriti vlastiti restoran u Osijeku.
"Bit će to restorančić, zapravo bistro o kakvom već dugo maštam, a za koji sam već od više ljudi koje izrazito cijenim dobio potvrdu da nedostaju u gradu", govori nam Kočiš. Premda još nije siguran u točan datum otvorenja, kaže kako vjeruje da bi to trebalo biti do kasne jeseni ili početka zime 2025.
"Nema govora o tome da se vraćam u Zagreb. Barem ne za stalno!", izričit je poznati chef, koji je zagrebačkom Noelu svojevremeno donio Michelinovu zvjezdicu.
TOPE SE U USTIMA! Recept za salenjake obitelji Kočiš
Naime, vijest koja je u nekim medijima prenesena kao "breaking news", a ta je da se Goran Kočiš vraća na zagrebačku gastro scenu kao chef zagrebačkog Nico‘s Bar & Bistroa, Kočiš nam je pojasnio.
"Istina je zapravo potpuno drugačija. Prihvatio sam ponudu Marka Rundeka i vlasnika Nico‘sa za poziciju chef patrone, što je bila njihova želja, a meni se svidjela, jer je riječ o ozbiljnoj priči. To znači da ću narednih mjeseci u Zagreb pomoći timu Nico‘s Bar & Bistroa da posložimo cijelu priču oko ponude jela, odabira i nabavke namirnica, platinga, odabira vina... zapravo svih komponenta da bismo Nico‘s doveli do pozicije koju zaslužuje", objašnjava.
To ujedno znači da će u Nico‘su kako bi ih menadžerirao i savjetovao oko bitnih i neophodnih stvari kada je u pitanja vođenje restoranske kuhinje.
"Marko je posložio dobru ekipu, a ja u cijeloj toj njegovoj priči i ideji vidim veliki potencijal da uspije i napravi najbolji bistro u gradu. I tu ne mislim na bazičnu ponudu jela i pića, već baš na visoku bistrologiju".
GDJE SE NALAZI I ŠTO NUDI NICO‘S! Popularni bistro sad ima i dnevna jela
Osim što kaže kako s Nico‘som voditelj Marko Rundek, nekadašnji maître d’ zagrebačkog restorana ManO2, radi ozbiljnu priču, otkrio nam je Kočiš kako će postaviti i vrlo visoke standarde.
Ovakav mu angažman, dodaje na kraju, itekako odgovara uz sve što radi i ima u planu.
"Trenutačno mi ovaj angažman odgovara, jer mogu paralelno raditi na svom projektu i odrađivati gostovanja, kojih je sve više. Recimo, uskoro putujem na jedno u Crnu Gora, a nakon toga na dva dana u Sarajevo gdje održavam masterclass, a tu su još i restoranska gostovanja, marketinški angažmani... Ali, najbitnije je da me sve to raduje", zaključuje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....