Kako su objavili na društvenim mrežama, braća Chiavalon, Sandi i Tedi, inače najpoznatiji po proizvodnji višestruko nagrađivanih maslinovih ulja, ponovno nude i svoj bio umak od rajčice. Rade ga u dolini Raše, u malom istarskom mjestu, gdje smo ih svojevremeno i posjetili. Chiavaloni su se, naime, još 2015. godine javili na natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta na području Labinštine, a potom je Sandi u zakup dobio 185 hektara zemljišta. Budući da je zemljište bilo u potpunosti obraslo trstikom, bilo je potrebno dosta rada i vremena da se on počisti i da se ovdje krenu uzgajati plodovi.
Krenuli su s uzgojem žitarica, a 2017. godine zasadili su i polje povrća. Upravo od rajčice iz doline Raše rade svoj 100 posto bio umak, u koji ne dodaju baš niti jedan drugi sastojak osim same rajčice. Kupiti se može putem njihovog web shopa, i to po cijeni od 60 eura za 12 pakiranja od 530 grama.
Osim umakom, nedavno su se pohvalili i kako na istom mjestu uspješno proizvode eko brašno i druge proizvode. Njihovo polubijelo pšenično, griz i pšenične posije mogu se kupiti u maloj prodavaonici u Vodnjanu. Rade ih od selektiranih starih sorti pšenice uzgojenih prema strogim ekološkim standardima i prerađuju na kamenom mlinu.
"Jaaaako smo ponosni na ove proizvode. Reakcije kuhara, pekara i slastičara od kojih smo tražili povratne informacije su nevjerojatne, te nije bilo druge nego zapakirati proizvod u prirodnu ambalažu i ponuditi ga svima vama koji ih nestrpljivo očekujete", napisali su na svojoj Facebook stranici i dodali kako uskoro planiraju predstaviti i svoje proizvode od pira.
Kako su objavili, njihovo brašno već koriste u konobi Vorichi za pripremu svojih istarskih fuža, a kruh od njihova brašna rade u zagrebačkom Salu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....