Ovoj juhi možete dodati lovorov list, kadulju, timijan, ljutu papričicu, đumbir, curry…i suhe gljive jer je sada njihovo vrijeme!
Trebati će vam:
- 1 bundeva od oko 1-1,5 kg
- 150 g crvene leće
- 2-3 listića kadulje
- 1 srednje veliki luk
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1 žličica kurkume
- prstohvat muškatnog oraščića
- sol
- papar
- kokosovo ulje
Priprema:
Na kokosovom ulju dinstajte nasjeckani luk, a kada postane proziran i omekša, dodajte na kockice narezanu bundevu kojoj ste prethodno uklonili koru i unutrašnjost s košticama. Ulijte vode ili temeljca, dodajte kadulju pa kuhajte dok bundeva na pola nije kuhana, a zatim dodajte i leću. Ulijte još tekućine ako je potrebno. Kada bundeva i leća budu potpuno kuhane, izradite juhu štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte potom sve navedene začine i par kapi limunova soka. Promiješajte i doradite okus ako je potrebno. Budite oprezni s limunovim sokom da vam juha ne dobije kiselkasti štih. Poslužite s ljutom papričicom ako volite, ili bundevinim košticama i bučinim uljem ili sa žlicom kiselog vrhnja.
Dobar ručak!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....