Projekt izbora najboljih restorana Hrvatske nastao je u želji da potiče kompetitivnost i afirmira izvrsnost hrvatske gastro scene. Ove je godine odlučeno kako će projekt Dobri restorani nastaviti izbor po nešto drukčijoj kategorizaciji. Umjesto dosadašnjeg svrstavanja po regijama, restorani su sad podijeljeni u četiri kategorije. Tako se u posebnoj kategoriji valoriziraju restorani visoke kuhinje, gdje spadaju oni u kojima hrana, usluga i ambijent čine kreativnu cjelinu koja će zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta. Njima su kao posebna kategorija dodani hotelski restorani visoke kategorije koji, uza sve pogodnosti i sav luksuz, nude i izvanredna gastro iskustva. Najbrojnija je skupina ona koja predstavlja tradicionalnu kuhinju - restorani, gostionice, konobe, oštarije u kojima se jede fina domaća hrana. I naposljetku, tu su restorani kreativne urbane kuhinje, sve važniji segment gastro scene koji će nas često iznenaditi na brzinu pripravljenom, ali maštovitom hranom.
Grand prix za višegodišnju izvrsnost
Pelegrini, Šibenik
Restoran Prijatelj vina
Restaurant 360, Dubrovnik
Nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa
Bruno Vokal, Restaurant 360
Chef godine
Tvrtko Šakota, Nav
Najbolji restorani kreativne urbane kuhinje
1. Corto Maltese, Split
2. Brokenships, Zagreb
3. Bokeria, Split
Najbolji tradicionalni restorani
1. Alla Beccaccia, Fažan
2. Terbotz, Štrigova
3. Johnson, Mošćenička draga
Najbolji hotelski restorani visoke kategorije
1. Zinfandel´s, Hotel Esplanade, Zagreb
2. Alfred Keller, Hotel Alhambra, Mali Lošinj
3. Wine Wault, Monte Mullini, Rovinj
Najbolji restorani visoke kuhinje
1. Boškinac, Novalja
2. Restaurant 360, Dubrovnik
3. Draga di Lovrana, Lovran
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....