Dobar primjer

"Doručak iz Butige" je pametno osmišljen projekt na koji se trebaju ugledati craft dućani diljem obale

Kako turiste opskrbiti domaćim proizvodima te ujedno promovirati naše ruralne krajeve i poticati gospodarstvo

Kaštelirska prodavaonica Butiga, koja cijele godine posjetiteljima i stanovnicima Kaštelira nudi isključivo domaće proizvode lokalnih OPG-ova, nedavno je u svoju ponudu uvela i novitet naziva "Doručak iz Butige". Riječ je o pripremljenoj košarici svježih, lokalnih namirnica. U njoj se mogu naći domaća marmelada, maslac, jogurt, mlijeko, salama, sir, svježi kruh i kroasan.

Ideja o takvoj košarici, kako objašnjavaju, nastala je zbog činjenice da na području Općine Kaštelir-Labinci tijekom sezone boravi veliki broj turista, mahom u privatnim smještajnim jedinicama, poput kuća za odmor, koje nemaju usluge pansiona ili polupansiona kao u hotelima.

image
Manuel Paljuh

S obzirom na to da se za obroke u privatnim apartmanima gosti moraju sami pobrinuti, pojavila se prilika da se gostima na drugačiji način ponudi spreman, zdrav doručak i to upravo u obliku košarice prepune lokalnih proizvoda. Spomenuti "Doručak iz Butige" gost može kupiti u Butigi, prodavaonici koja je smještena u Kašteliru, a jednako tako gost, ili iznajmljivač, svoju košaricu mogu naručiti i dva dana ranije telefonom ili putem Facebook stranice Butiga, te je preuzeti u Butigi, Kaštelir 29 b na Placu u Kašteliru.

image
Manuel Paljuh

Iz Butige ističu da je njihov doručak vrlo brzo postao vrlo tražen među gostima koji su prepoznali spoj izvrsne ideje i vrhunske kvalitete domaćih namirnica. Korištenje lokalnih i eko proizvoda podržava održivi turizam i potiče lokalno gospodarstvo, stoga je cijela priča od iznimne važnosti za kompletnu lokalnu zajednicu, a doprinijet će i jačanju imidža destinacije kao ruralne sredine i inovativnosti turističke ponude.

image
Manuel Paljuh

Za turiste željne kvalitetne hrane i to od malih proizvođača do kojih inače sami ne bi mogli doći, ovako osmišljena ponuda je pravi pogodak. Ovako nešto trebali bi nuditi svi craft dućani diljem obale kako bi promicali domaću proizvodnju i posjetiteljima iz drugih krajeva ponudili najbolje što Hrvatska ima za ponuditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 11:47