B&B za poželjeti

Doručak s pogledom na Komarnu, kušanje izvrsnih vina uz domaću hranu ili šetnja vinogradima? Ova dalmatinska vinarija sada nudi sve to

Obiteljska vinarija Rizman u svoju je ponudu dodala i mogućnost odsjedanja u vinariji

Tko bi se bunio na buđenje s pogledom na morsko plavetnilo, a zatim doručak od lokalnih namirnica i svježeg voća iz doline Neretve i to na osunčanoj terasi usred vinograda... Upravo to svojim gostima po novom nude u vinariji Rizman, koja je inače začetnik najmlađeg hrvatskog vinogorja Komarne.

image
Press

Obiteljska vinarija Rizman smještena je na pola puta između Splita i Dubrovnika, tik uz Pelješki most, a kako biste do nje došli morate prvo odraditi atraktivnu vožnju kroz maslinike, od magistrale do vinarije. Rizman svojim gostima nudi autentično iskustvo najboljeg od Dalmacije, a u sklopu vinarije odnedavno se nalazi i bed&breakfast.

“Sve je osmišljeno tako da ovaj B&B bude mirna oaza za punjenje baterija; mjesto na kojem život uspori, a tijelo odmori”, objašnjava vlasnik vinarije Damir Štimac.

image
Press

Na imanju na osami su samo četiri vrhunski opremljene sobe, što garantira intimnu atmosferu i personalizirani pristup od strane domaćina. Ponuda hrane mijenja se dnevno, ovisno o tome što je dostupno i svježe kod provjerenih, dugoročnih partnera obitelji, a sve namirnice su vrhunske kvalitete, tipične za ovo područje te dolaze iz održive proizvodnje.

image
Press

Organska vina koja proizvodi Rizman napravljena su od autohtonih dalmatinskih sorti grožđa koje rastu na djevičanskom tlu, a prerađuju se po principima ekološke proizvodnje. Pošip i plavac mali čine većinu proizvodnje, zatim tribidrag, a uskoro će prve plodove dati i druge, nedavno zasađene, dalmatinske sorte poput maraštine, grka, vugave, cetinke i malvasije dubrovačke. Vlastita, višestruko nagrađivana ekstra djevičanska maslinova ulja također posjeduju certifikat organske proizvodnje. Pritom u ovoj vinariji nude i kušanje vina, a ovisno o tome koliko ste gladni, njih mogu pratiti mali zalogaji ili konkretniji ručak ili večera, ali uz rezervaciju. U cijenu kušanja uz ručak odnosno večeru uključen je i vođeni obilazak podruma.

image
Press

Za vrijeme boravka, gosti se mogu uputiti u šetnju vinogradima i maslinicima ili istražiti jednu od okolnih planinarskih staza. Plaža Duboka udaljena je samo 10 minuta od vinarije, a blizu je i delta rijeke Neretve, idealna za dnevne izlete, otkrivanje njenih prirodnih bogatstva i promatranje ptica. Spektakularni zalasci sunca i večeri na terasi u obiteljskoj atmosferi svakako su dodatni aduti zbog kojih vinariju Rizman vrijedi uvrstiti na svoju listu narednih destinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 11:08