USKORO!

Druga Franko‘s pizzerija na novoj adresi gotovo je spremna za otvaranje, saznali smo sve detalje

Na meniju imaju novu pizzu i pića, a opasno se bacaju i na nove projekte, evo što se to ovih dana kuha u Franko‘su

Iako je ljeto na svom vrhuncu i Zagreb je gotovo prazan, u Franko‘su je ovo vrijeme godine rezervirano za stvaranje novih planova i završne radove na novoj lokaciji koja bi se, kako saznajemo, trebala otvoriti u rujnu ove godine. Podsjetimo, riječ je o novoj pizzeriji koja je od sadašnje jedine, smještene u zagrebačkoj Branimirovoj, udaljena tek nekoliko minuta vožnje, a nalazi se u novim VMD zgradama u Darwinovoj ulici.

image
/ Cropix/

Kako smo saznali od Ivana Šetke, voditelja Franko‘sa, radovi su pri kraju, a za novu lokaciju spremaju i nekoliko iznenađenja. Posebnu pažnju tamo će, naime, posvetiti koktelima pa tako planiraju i gostovanja jakih imena s naše scene, a osim toga, u postojećem lokalu planiraju nastaviti i s gostovanjima inozemnih pizzaiola.

"Gostovanja koja smo već imali donijela su nam puno lijepih suradnji, čak i prijateljstva, a i našim gostima se sviđaju pa bismo svakako voljeli nastaviti u tom smjeru. Osim novih imena dogovara se i datum ponavljanja gostovanja popularnih Beograđana iz Majstora i Margarite, o čijem se prošlogodišnjem gostovanju još uvijek priča", rekao nam je Šetka.

image
/ Cropix/

Dodao je i kako se trenutno pripremaju za odlazak u Napulj, gdje će biti održano proglašenje ovogodišnjeg 50 Top Pizza World, odnosno najboljih pizzerija na svijetu. Podsjećamo, Franko‘s je ove godine završio na visokom 14. mjestu na listi najboljih u Europi i time se, kao jedna od prvih 25 pizzerija, automatski plasirao i na listu najboljih na svijetu.

U planu je još nekoliko projekata koji su tek u počecima, a uz sve to na meni su uveli i nekoliko noviteta. Nude tako novu, ljetnu pizzu Marley‘s Aruba, s podlogom od ricotte i matche, dressingom od plavog graška, morskim psom, sušenim rajčicama i pitajom, ali i ljetne limunade (ona s mangom je odlična) i autorske koktele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 16:47