Gdje za vikend?

Drugo izdanje festivala za sve ljubitelje ribe zvuči kao odličan povod za izlet u Rabac

 Press
Festival je ovo na kojem će svaki gost pronaći nešto za svoj gušt, moći naučiti više o ribi, kušati lokalna vina i pivo te se dobro zabaviti

Sve je spremno za drugo izdanje gastro manifestacije "Sea Gušti" - festivala morskih delicija na rivi u Rapcu! Nakon uspješnog prvog izdanja, kojim je obilježen početak ljeta, Turistička zajednica Grada Labina pripremila je još jedan nezaboravan događaj. U subotu, 7. rujna., riva u Rapcu postaje mjesto okupljanja ljubitelja vrhunske hrane, glazbe i lokalne tradicije.

Festival "Sea Gušti" održat će se od 18 do 23 sata, pružajući svim posjetiteljima priliku da uživaju u jedinstvenom spoju edukacije, gastronomije i zabave. I ovaj put, festival nudi edukaciju o ribi kao namirnici, uz kreativne demonstracije pripreme morskih delicija koje će izvoditi cijenjeni lokalni gastro znalci, Hrvoje Hrvatin i Toni Dragičević.

image
Press

Uz zvuke glazbe i mirise svježe pripremljenih morskih specijaliteta, festival nosi posebnu poruku za sve prisutne: "Aj lepo je popit dec belega na rive i opocinut na ždraje." Ovaj poziv na opuštanje i uživanje u jednostavnim životnim radostima uz čašu dobrog vina, odražava duh istinskog guštanja u svakom trenutku. Vizualni identitet festivala koristi labinjonsku cakavicu, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, čime dodatno naglašava važnost lokalne tradicije.

image

Vinari, članovi udruge Trs

Press

Zvijezde večeri bit će autentični proizvodi lokalnih vinara i pivara. Posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj selekciji vina članova Udruge Trs. Druženje u Rapcu ne bi bilo potpuno bez lokalnog craft piva pa će se u izboru pića i ovaj put naći proizvodi pivovare Labona.

image
Press

Glazbeni program festivala predvodit će Detour, popularni hrvatski pop bend poznat po jedinstvenom spoju akustičnog popa, elektronike i indie zvuka. Grupa je osnovana 2006. godine, a na sceni se istaknula hitovima poput "Plešem", "Zaljubila sam se" i "Bez tebe", što potvrđuju brojne nagrade, uključujući i Porina. Osim Detoura, publiku će zabavljati i grupa Behind the House, koja će uz domaće i strane hitove stvoriti nezaboravnu atmosferu za sve prisutne.

Posebno iznenađenje ovog puta bit će radionica morske tematike, na kojoj će svi najmlađi posjetitelji imati priliku naučiti više o životu u moru, u organizaciji Studija Trik, a s početkom u 18:00 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:03