Ljubitelji popularnog televizijskog kulinarskog showa MasterChef, čije je hrvatsko izdanje upravo privedeno kraju te je pobjedu odnio mladi Ante Vukadin, o čemu smo vam pisali ovdje, sada iz prve ruke mogu iskusiti koje su to kvalitete i kompetencije žirija ovog showa - chefova Stjepana Vukadina, Gorana Kočiša i Maria Mihelja. Naime, mnogima simpatična trojka, nakon gostovanja u trogirskom restoranu Il Ponte, sada će umjesto pred kamere zajedno ući u dvije kuhinje zagrebačkih restorana. Kako su najavili na društvenim mrežama, chefovi planiraju dvije zajedničke večere koje će pripremati u dva restorana koja vodi Mario Mihelj.
Prva je na rasporedu u zagrebačkom Maredu. Zakazana je za četvrtak, 16. siječnja s početkom u 20 sati, a bit će poslužena u pet sljedova. Kao amuse bouche gostima će biti poslužena hrskava kuglica s bakalarom, šalša od inćuna, limuna i rajčice. Prvi slijed donosi gof s marakujom, kaparima, "poriluk majonezom", maslinama, krutonima i ciklom. Nakon toga najavljena je i "Buzara No2" od kozica, Jakobovih kapica, prženih crnih njoka, a nakon nje još jedan klasik u modernoj izvedbi - "Krumpiruša level pro" s dry aged beef tartarom. Prije deserta bit će još poslužen i Rib-eye steak sa svježim biljem, kečapom od gljiva i glaziranim celerom, a gosti će se zasladiti čokoladom s cvijetom soli i chili višnjom.
"Svaki slijed osmišljen je kako bi pričao svoju priču i odražavao jedinstveni kulinarski potpis svakog chefa. Ovo je prilika za istinske ljubitelje fine hrane da dožive harmoniju okusa i gastronomsku umjetnost na najvišoj razini", poručuju iz zagrebačkog Mareda.
No, večera chefova Mihelja, Kočiša i Vukadina najavljena je i za dan poslije. Naime, u petak, 17. siječnja, poznati chefovi kuhaju i u zagrebačkom restoranu El Toro, no za tu večeru još nije dostupan jelovnik, ali je poznato kako će također biti u pet sljedova i kako stoji 79 EUR po osobi.
Kako je broj mjesta ograničen, a ovi chefovi poznati po tome da rasprodaju svaku najavljenu večeru, nužna je rezervacija. Nju za večeru u Maredu možete napraviti na broj +385 99 457 4000, a za večeru u El Toru na broj +385 99 613 2926.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....