Od Neba do Botela Marina

Dvostruko više kandidata za Riječke gastronomske luke: dodijeljeno 55 titula za 36 restorana

 Matija Djanjesic/Cropix
Drugu godinu za redom Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Gradom provodi novi projekt koji ima za cilj gastronomski brendirati Rijeku

Riječke gastronomske luke za 2023. proglašene su ovaj tjedan na Trsatskom kaštelu, a propisane kriterije ispunilo je 36 restorana, kojima je 55 titula Riječkih gastronomskih luka dodijeljeno u deset kategorija.

Titule gastronomskih luka dodijeljene su za luke lokalnih namirnica, ribarske, veganske, barbeque, poslovne, romantične, obiteljske i luke za vinske entuzijaste, luke posebnosti i luke okusa drugih zemalja.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je da se Riječke gastronomske luke, kao koncept stvaranja gastronomskog brenda Rijeke, nadovezuju na brend Rijeke kao urbanog grada uz more te utječu na povećanje kvalitete i prepoznatljivosti riječke ugostiteljske ponude.

image

Deni Srdoč, chef restorana Nebo

Matija Djanjesic/Cropix

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je,pak, kako se broj ugostiteljskih objekata u odnosu na prošlu godinu gotovo udvostručio, što govori o kvaliteti projekta i njegovoj uspješnosti.

"U projektu Riječkih gastronomskih luka domaći i strani gosti i građani Rijeke moći će iz široke lepeze ugostiteljske ponude lakše izabrati objekte prema vlastitim željama i preferencijama", rekao je Škarpa.

Inicijatorica i voditeljica projekta Karin Mimica ocijenila je da u ponudi svatko može pronaći nešto po svom guštu, spektar gastronomskih potencijala, od luka lokalnih namirnica i ribarskih luka, do raznih okusa drugih destinacija.

image

Konoba Fiume

Matija Djanjesic/Cropix

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata i stvaranja zajedničkog marketinškog potencijala, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata te povećanja kvalitete i prepoznatljivosti ponude.

Riječke gastronomske ribarske luke su konoba Ugor, konoba i ribarnica Girica, restoran Nautica, restoran Conca d’oro, konoba Ribica, konoba Borik, bistro Mornar, konoba Fiume i bistro La Scarpetta.

Riječke gastronomske luke lokalnih namirnica su restoran Nautica, konoba Tarsa, bistro Antack, konoba Girica, bistro Mornar i konoba Fiume.

Riječke gastronomske barbeque luke su Lovorka, Bodega i Barbacoa.

Riječka gastronomske veganske luke su Rica bistro i Tifan.

Riječke gastronomske poslovne luke su, pak, restoran Kamov u sklopu hotela Bonavia Plava Laguna, restoran Jadran hotela Jadran na Pećinama, Botel Marina, restoran Conca d’oro i restoran Lovorka.

Riječke gastronomske romantične luke su restoran Nautica, Capote y Olé te bistro Antack.

image

Bistro Conca d‘oro‘

Tea Cimas/Cropix

Riječke gastronomske obiteljske luke su La scarpetta, Tarsa, Botel Marina, Kooglana i restoran The Kitchen by Miljenko u sklopu riječkog Hiltona.

Riječke gastronomske luke za vinske entuzijaste su Aquila Food & Wine, Ribica, Botel Marina te Wine & dine Kod Zajca.

Riječke gastronomske luke drugih zemalja su Indonežanska luka - Wayang, Španjolska luka - Capote y Olé, Kineska luka - Peking, Američka luka - Trsat & co., Azijatska i luka sushia - Taiyo i Azijska street food luka - Koya Asian Noodles.

Oznaku Riječke gastronomske luke posebnosti su dobili Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, Povijesna luka - Tarsa, Luka putovanja - Conca d’oro, Degustacijska luka - Aquila Food & Wine, Dnevna luka - Mezanin, Dnevna korčulanska luka - Blato 1902, Gastronomska pivska luka - King’s Caffe Food pub, Bowling luka - Kooglana, Lounge bar luka - Boonker, Bezglutenska luka - Rica, 100% vegetarijanska dnevna luka - Tifan, Luka langoša - Langos bar, Luka jela na žlicu - Spoon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 02:38