Emanuele Scarello, chef našeg jedinog restorana s dvije Michelinove zvjezdice, rovinjskog Agli Amici, ovog je utorka, 3. prosinca, u zagrebačkom restoranu Noel održao Michelin Masterclass našim poznatim chefovima. Među ekipom onih koji su pozorno pratili svaki Scarellov korak bili su tako chefovi restorana Pod Zidom, Beštija, Izakaya, Boban, a događaju su prisustvovali i Vesna Miletić iz restorana Tač, Hrvoje Kroflin iz ManO2, Bernard Korak iz restorana Korak, Tibor Valinčić iz Dubravkinog puta te domaćin Mario Mandarić.
Nakon kratkog uvodnog govora direktorice Turističke zajednice grada Zagreba, Martine Bienenfeld, koja je chefovima zahvalila na dolasku te im u ovom, za ugostitelje posebno intenzivnom i izazovnom razdoblju poželjela, puno sreće u radu, okupljenima se obratio i sam Scarello, koji je još jednom iskazao veliku zahvalnost prema Hrvatskoj i Istri i svim prirodnim bogatstvima koja mu zemlja daje da bi mogao stvarati jela vrijedna dvije Michelinove zvjezdice te se osvrnuo na važnost suradnje s lokalnim dobavljačima i proizvođačima. Govorio je i o svom putu do uspjeha i trenutačnog statusa, svom restoranu u Udinama i što sve hrvatska gastronomska scena još može ostvariti.
Chefovi su međusobno razmjenjivali iskustva i družili se uz opušteni razgovor, upoznali i neke od dobavljača domaćih i lokalnih proizvoda, a potom je Scarello sa svojim kuharima iz rovinjskog Agli Amici restorana prezentirao pripremu jela s raviolima i deserta.
Svakako vrijedi dodati i kako su ovakva okupljanja idealna prilika da chefovi jedni s drugima podijele znanje, razmijene pokoji savjet, ali i rasprave o zaprekama na koje nailaze u poslovanju. Ujedno su i dobra prilika da se međusobno bolje upoznaju, jer ipak, na kraju krajeva, zajednički grade scenu koja predstavlja značajan dio prezentacije naše zemlje kako kod kuće, tako i u inozemstvu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....