LEGENDE ZAGREBAČKOG KVATRIĆA

FACA S PLACA: Ako tragate za korama za dobru savijaču, gospođa Ljubica ima rješenje za vaše muke!

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Snimiti legende zagrebačkih tržnica nije uvijek lak zadatak jer je potrebno uloviti pravi trenutak kada oko odabranog štanda ne kruže brojni kupci, odlučni u namjeri da za sebe i svoje obitelji nabave najbolje što tržnica ima za ponuditi

U prvom redu drvenih kućica na tržnici Kvatrić jedan od tih štandova jest onaj tvrtke Nada, popularnog proizvođača tjestenine, kora i mlinaca, što već više od deset godina prodaje odmjerena gospođa Ljubica Selmanović. Ako ste u potrazi za korama kojima ćete ubrzati pripremu ukusne savijače, slane pite ili pak bučnice, gospođa Ljubica dočekat će vas s preporukom koju koru odabrati, a nama je odgovorila i na nekoliko brzinskih pitanja.

Zagreb, 111018.
Trznica Kvatric.
Faca s placa.
Na fotografiji: tjestenina, mlinci
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Koliko dugo radite na tržnici Kvatrić?

- Radim 15 godina ovdje, ali ovaj štand nije moj, ovo vam je od tvrtke Nada koja ima svoje štandove na svim tržnicama.

Što ljudi najviše vole kupovati kod vas?

- Kore, mlince, rezance, pužiće, krpice... Sve je sušeno ovdje kod mene, a na ostalim tržnicama ima i svježeg tijesta.

Što imate od kora?

- Imamo tri vrste. Debele kore s jajima koje su odlične za bučnicu, lazanje i svakakve pite sa špinatom, dok tanje s jajima ili bez jaja možete koristiti za baklave ili štrudle s jabukama i orasima.

Koje ste jelo posljednje pripremili?

- Jutros sam u 4 sata radila savijaču sa sirom i bučom. Dolazim na tržnicu u 20 do 7, da sve posložim i otvorim, a tu sam do 15 sati.

Donesu li vam ikada kupci nešto što pripreme?

- Svakako! Donesu mi štrudlu od jabuka, dobila sam i baklave i svega, ljudi se dođu pohvaliti.

Dolaze li vam puno i mladi?

- Dolaze, pitaju za savjet, traže recepte pa im objašnjavam kako mogu pripremiti koju pitu.

Prodate li ikada sve prije kraja radnog vremena?

- Kore, i to vikendom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 16:09