Izvor naslovne fotografije: Elbulli Fundacion Restaurantes Facebook
Portal Fine Dining Lovers se nakratko prisjetio slavnog elBullija i Ferrana Adrie te sastavio zanimljiv popis ikonskih jela koje je ovaj kreativac i virtuoz pripremio te obilježio modernu gastronomiju zauvijek. Ferran Adrià je vrhunski chef, vlasnik tri Michelinove zvjezdice te jednog od najboljih svjetskih restorana koji je zauvijek obilježio svijet vrhunske gastronomije svojom kreativnošću i hrabrošću. Iako je elBulli već neko vrijeme zatvoren, Ferran ne posustaje kada su projekti u pitanju. Zajedno sa svojim bratom Albertom i timom radi na različitim projektima poput Lab-a (prostor gdje 70 perspektivnih nada istražuju kulinarstvo i eksperimentiraju) te elBulli 1846.
Ovo je njegovih 11 nezaboravnih specijaliteta!
TEKUĆE MASLINE
Jelo koje se danas služi u restoranu njegova brata Alberta. Radi se o vjerojatno njegovom najpoznatijem jelu.
Izvor fotografije: www.lukihuber.com
OTAPANJE
Sorbet od zelenog češera s tostiranim pinjolima.
Izvor fotografije: Elbulli Fundacion Restaurantes Facebook
IRANSKI KAVIJAR
Koji nije kavijar! Zapravo se radi o kavijaru od dinje i marakuje.
Izvor fotografije: www.lukihuber.com
KORALJ
Napravljen od čokolade i praha od kupine.
Izvor fotografije: www.elbulli.info
SOJINO MLIJEKO
Izvor fotografije: www.pocketfork.com
ŠKAMP
Izvor fotografije: www.lukihuber.com
KRUH
Izvor fotografije: www.lukihuber.com
JEZERCE OD MENTE
Izvor videa: Youtube
RAVIOLI KOJI NESTAJU
Izvor videa: Youtube
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....