Autor fotografija: Zvonimir Ferina
Kuha: Kasandra Draganić
Ovo jelo nas vrlo često zna odvesti natrag u djetinjstvo, ali kelj nije svima u nekako pretjerano lijepom sjećanju. Ali s faširancima ga obožavamo! Mi ga volimo na sve moguće načine, a nadamo se da ste i vi obožavatelji. Kasandra, inače i jedna od autora bloga Forking Croatia napravila je ovaj vječni klasik koji nikada neće izaći iz mode!
Trebat će vam:
Za kelj:
- glavica mladog kelja
- tri srednja krumpira
- korijen peršina
- mrkva
- dva češnja češnjaka
- komadić suhog mesa
- pola glavice luka
- dvije žlice brašna
- žlica svinjske masti
- crvena paprika, sol, papar
Za faširance:
- 750 grama mljevenog mesa
- 3 žemlje dan, dva stare
- 1 dcl mlijeka
- 1 jaje
- sol,papar
- pola glavice luka
- šaka svježeg peršina
Cijeli recept pročitajte OVDJE!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....