Na trodnevni Weekend Food Festival, koji će se u Rovinju održati od 14. do 16. travnja, i ove godine stižu neki od najboljih svjetskih chefova, a posjetitelji će se moći priključiti brojnim predavanjima i panel-diskusijama na temu hrane, pića, gastronomije, ugostiteljstva te prehrambene industrije, što Weekend Food Festival smješta uz bok najboljih svjetskih gourmet festivala.
U Rovinj tako ponovno dolazi Dabiz Munoz, koji je dvije godine zaredom proglašen najboljim chefom na svijetu, a koji će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DIVERXO dovele do tri Michelinove zvjezdice.
Gosti će biti i poznati chefovski trojac: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar te Simon Rogan, chef restorana L’Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz kopenhagenskog JORDNÆRA gostovati će Eric Vildgaard, a iz Gucci Osterije chefa Massima Botture, chefovi Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo.
Popisu chefova koji dolaze dodajemo još jedno veliko ime. Pred rovinjskom publikom vjerojatno najbolju pizzu na svijetu raditi će jedan od najpoznatijih pizzaiola na svijetu - Franco Pepe. Podsjetimo, riječ je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u Netflixovom serijalu "Chef’s Table: Pizza".
Na velikom showcooking stageu tijekom cijelog festivala svoja će znanja prenositi domaći i svjetski chefovi, a uz to, približit će nam pomalo nepoznate kuhinje, poput izraelske koju će predstavljali mladi chef Yehi Zino.
I ove će godine, uz chefove, Weekend Food Festival posjetiti i neka od najvećih imena svjetske koktel scene.
Kroz brojne masterclassove posjetitelji će moći sudjelovati u kušanju maslinovih ulja i vina ili, primjerice, izradi kruha, ali i drugim radionicama.
Weekend Food Festival ove godine želi “za istim stolom” okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni dio posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. Što možemo drugačije napraviti, kako mali proizvođači mogu naći svoj put do potrošača te u kojem smjeru ide industrija hrane, otkrit će brojni stručnjaci u ovom područja.
Predstaviti će se u Rovinju i domaći ugostitelji, dok će neki od najboljih rovinjskih ugostitelja zajedno pripremiti istarsku marendu. Cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske.
U expo dijelu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa.
Podsjetimo, prošlogodnišnji je Weekend Food Festivala okupio više od 2500 posjetitelja, a kako se ove godine očekuje još bolji odaziv, ulaznicu je potrebno osigurati na službenim stranicama i to uz popust od 20% do kraja veljače. Sve novosti možete pratite na službenim Facebook i Instagram stranicama, kao i na stranicama festivala.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....