RITAM SCENE

Genijalna braća Roca uskoro otvaraju novi restoran izvan Španjolske: "Sada ovdje želimo kuhati"

Restoran se otvara povodom obilježavanja 200. obljetnice destilerije Macallan, s kojom braća Roca surađuju već godinama

Restoran El Celler de Can Roca, o kojem nam je nedavno pisao i naš chef Marin Pleše, koji je tamo imao prilike stažirati, najpoznatiji je projekt braće Joana, Josepa i Jordija Roce, a ujedno je i jedan od najboljih restorana na svijetu i mjesto koje je odigralo veliku ulogu na svjetskog gastronomskoj sceni. Braća Roca, naime, predvodili su svojevrsnu revoluciju u fine diningu, upoznavši goste sa sasvim novim, inovativnim pristupom hrani. Upravo zato, velika je vijest da krajem listopada planiraju otvoriti svoj novi restoran, i to u Škotskoj.

"Stalna putovanja u Škotsku natjerala su nas da odamo počast škotskoj gastronomiji, svojevremeno smo napisali i kuharicu, ovdje smo snimali, proputovali smo cijelu zemlju i prihvatili njezin duh. Sada ovdje želimo i kuhati", ispričali su i dodali kako je plan da restoran ostane otvoren barem iduće tri godine.

Kako prenose strani mediji, a i na svojim društvenim mrežama su objavili braća Roca, restoran nosi naziv The Macallan TimeSpirits x El Celler de Can Roca i smješten je kraj destilerije Macallan. Gosti će ovdje moći uživati u tasting meniju na kojem će se nalaziti jela pripremljena od lokalnih namirnica, što je inače nešto čime se vode i u svom restoranu El Celler de Can Roca u Gironi.

Meni će koštati oko 70 eura za ručak i oko 100 eura za večeru, što je, zapravo, povoljnije nego u većini fine dining restorana općenito.

image

The Macallan destilerija u Škotskoj

Mckensa/Getty Images

Restoran će se otvoriti povodom obilježavanja 200. obljetnice destilerije Macallan, s kojom braća Roca surađuju već godinama i kako su najavili, osim odlične hrane, nudit će ista takva pića, a i samo uređenje trebalo bi biti spektakularno.

"S destilerijom Macallan spajaju nas zajedničke vrijednosti, a to su inovativnost, održivost, osjećaj pripadnosti, autentičnost, strogoća, rad, ustrajnost i emocionalne veze", poručili su Joan, Josep i Jordi Roca i najavili otvorenje novog restorana krajem ovog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 12:56