Da, konačno. Rekli su to mnogi ljubitelji dobre hrane kada su čuli da se u srcu Pule otvorio riblji fast food, i to na sredini popularne Prvomajske ulice, odnosno Ulice Sergijevaca kuda prolazi na tisuće turista i domaćih. Žila je to kucavica grada koja je trebala ovakav lokal. Riječ je o malom bistrou Hook&Cook koji je tek nedavno otvorio vrata, a nudi brzu riblju hranu, ovisno o tome kakav je ulov taj dan.
Naime, vlasnici lokala medulinski su ribari Siniša Pavlović i Josip Urti, koji su dugo razmišljali o ovom pothvatu i konačno se na to odlučili. U vezi s izgledom restorana i menijem vlasnicima je pomogla zagrebačka food blogerica i dizajnerica Jelena Markota koja je osmislila dio recepata.
- Otvorili smo 14. srpnja, a lokal će raditi cijelu godinu. Rekla bih da smo posebni po tome što većinu ribe lovimo sami. Siniša ima svoju plivaricu i lovi ribu na veliko, a Josip se bavi podvodnim ribolovom. Zato i imamo tako mali izbor hrane i ako nestane nekog jela, ono nestane zato što na - mirnice nemamo zaleđene u škrinji. Dakle, imamo samo ono što se ulovi taj dan. Neki ljudi su to prepoznali kao našu prednost. Trudimo se da bude svega, ali ako nema, nema - priča nam voditeljica novog mjesta u Puli Dina Habulin.
A sada je prava sezona tune koja se u Hook&Cook priprema na razne načine. Siniša je maher za tunu jer ima i svoj brod kojim vodi turiste na Big Game Fishing.
- Na meniju sada imamo tuna steak deluxe koji je po meni broj jedan. Poseban je zato što je iznimno sočan te se poslužuje u crnom pecivu koje je obojeno crnilom od sipe. Ta se peciva rade kod pekara u Medulinu samo za nas. Nekoliko smo dana s njima radili na tom receptu dok nismo bili skroz zadovoljni kako je na kraju ispalo. Na steaku nema previše dodataka. Samo ga posolimo i poslužimo uz rukolu, salatu, pomidor i umak od kiselog vrhnja, peršina i češnjaka - priča nam dalje voditeljica Dina.
Novi pulski fast food nudi i nešto što je u Italiji iznimno popularno i predstavlja svojevrsni gastro-simbol njihovih morskih regija poput Ligurije - fritto misto. Riječ je o miješanoj morskoj frituri.
"Nismo htjeli da tu bude samo srdela, nego smo ubacili i malo kozica, inćuna, kalamara. Talijani su za tim ludi, a fritto misto nije baš često na menijima naših restorana i konoba. Poslužuje se s raznim umacima koje u lokalu sami pripremamo" - dodaje svestrana Dina.
Za jesen pripremaju reprogram menija koji će se prilagoditi brzim marendama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....