SLASNO I MASNO

Hrana za liječenje mamurluka Matije Bogdana i Marka Palfija koja spašava nakon najluđe noći

Fenomenalne tortilje, burek s ostacima pečenog mesa, burger s arambašima ili kremasti mac & cheese?

Scena prva: bijeli stolnjak postavljen za blagdane, na njemu jednako posebni tanjuri, a konačno ste se odvažili upotrijebiti i onaj posljednji servis staklenih vinskih čaša jer je jedna od ustaljenih novogodišnjih odluka da ništa ne treba skupljati prašinu čekajući bolju priliku.

image
Berislava Picek/Cropix/

Scena druga: prostor je ispunjen ludilom i u tijeku je realizacija nelogičnih, ali urnebesno smiješnih ideja koje obično padaju na pamet ujutro iza 2. Scena treća: svaki pojedini član društva pridonosi puzlama sjećanja na prošlu noć pokušavajući rekonstruirati što se sve točno zbilo.

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/

Scena četvrta: javlja se neutaživa glad za nečim slasnim, masnim i naravno preukusnim jer nikome ne treba još jedan zalogaj ili gutljaj bilo čega sumnjivog okusa. Zvuči poznato? Ideja za temu nastala je između prepričavanja najluđih anegdota koje su se dogodile pod prevelikim utjecajem alkohola kad je netko rekao: "A što želiš pojesti nakon neprospavane noći i prevelike količine alkohola u krvi?" Naravno da je jedan od odgovora bio - ništa! Ipak, krenula je rasprava o slasnim burgerima, bogatim lazanjama i vrućoj juhi s domaćim rezancima, smijući se i dalje do suza pričama koje su počinjale sa: "Čekaj! Znaš ono kad sam ja...".

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/

Tako smo odlučili jednog sivog ponedjeljka, iako smo svi bili preko glave u poslu, ostaviti sve svoje po strani, nakupovati namirnice i okupiti se u jednoj drvenoj kućici na rubu Zagreba pa si složiti nešto što bismo baš s guštom pojeli nakon prethodno opisanih situacija. S većinom društva vas ne treba posebno upoznavati: Marko Palfi, glavni za food sektor u The Garden Kitchen & Baru, Matija Bogdan, glavni chef zagrebačkog restorana Mano, Berislava Picek - dugogodišnja fotografkinja u Dobroj hrani, naši prijatelji Lana i Šercer te Anita Šarić i moja malenkost.

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/

Palfi je složio hrskave pohance s kremastim i izdašnim mac & cheeseom i najbolji riblji curry koji smo na kraju svi uzimali nekoliko puta. Matija obožava tortilje, a ovu njegovu verziju baš morate isprobati. Anita je prava majstorica za pite i bureke pa je ona složila brzinsku varijantu s ostacima pečenog mesa, a ja sam ubacila arambaše u burger, ne štedeći na siru i hrenu. Sva hrana sjajno funkcionira i bez prethodno ispijenih hektolitara piva i pjenušavih vina, ali ako se i nađete u takvoj situaciji, vjerujemo da će vas "vratiti među žive".

Matekove tortilje s brzinskim baba ganoushem

image
Berislava Picek/Cropix/

Palfijev mac & cheese s pohancima

image
Berislava Picek/Cropix/

Palfijev morski curry

image
Berislava Picek/Cropix/

Vanin burger s arambašima i hren umakom

image
Berislava Picek/Cropix/

Anitin lažni burek s mesom od pečenja

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 02:01