Hrvoje Kroflin jedan je od najtalentiranijih hrvatskih chefova, a u kuhinju je ušao sa samo 16 godina. Na društvenim mrežama objavljeno je kako je Kroflin na današnji dan prije 15 godina preuzeo vođenje Manove kuhinje i to sa samo 19 godina. Također podijelili su i fotografije s početka Kroflinove karijere. Uzore je pronalazio u genijalcima poput Michela Rouxa Jr., Heinricha Schneidera i Alaina Ducassea, primjenjujući znanja na domaćim namirnicama te zagrebačkim i zagorskim klasicima, što ne čudi budući da mu je majka s Plešivice, a otac iz Zagorja. Na pitanje o definiciji vlastite vizije gastronomije odmah će vam, bez razmišljanja, odgovoriti da je namirnica broj jedan, a zatim tim.
Mano 2, restoran u kojem je Hrvoje Kroflin glavni chef kuhinje otvoren je 2012. godine, a ubrzo nakon otvorenja postao je jedno od najboljih mjesta u gradu. Samo neki od njegovih jela koja se teško mogu zaboraviti su janjetina s ovčjom skutom, ukiseljenim maslačcima i džemom od limuna te krumpira u ugljenu, sočni romb kuhan u domaćem kefir maslacu s mladim graškom i dashijem, guščja jetra s umeboshi style marelicom (umeboshi je tehnika kiseljenja, konzerviranja ili fermentiranja koja je vrlo česta u Japanu, a voće pripremljeno tako karakterizira vrlo specifičan i intenzivan okus) zatim, Jakobova kapica s mladom blitvom, fermentiranom bijelom lećom i kremom od riže i kvasca. Jedan od klasika svakako je steak.
Zanimljivo je prisjetiti se nekih razgovora koje smo s njim vodili u rijetkim trenucima između lockdowna o samoj viziji restorana. Unatoč globalnoj pandemiji zbog koje mjesecima nisu radili, Kroflin je ustrajao na svom pristupu da svojim gostima ponudi najbolje ne odustajući od uvrštavanja gastronomskih ikona poput škampa, foie grasa i tartufa (lipanj 2020.). U prvim proljetnim danima, Mano 2 odlučio je otvoriti terasu i moguće je ručati od 12 do 18 sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....