Iz vlastite klaonice

Imaju jedan od najboljih steakova na svijetu, a sad su se proširili i na Veliku Goricu

Nikola i Hrvoje Maturanec

 Tomislav Krišto/Cropix
Bogata ponuda mesa s farme The M Brothers i iz vlastitog uzgoja dostupna je bliže Zagrebu

Braća Maturanec, poznatiji kao The M Brothers, otvorili su The M Brothers butchery u Velikoj Gorici, na adresi Poštanska ulica 1b, čime se šire izvan svoje, Karlovačke županije. Za one koji možda još nisu čuli za Nikolu, Tomislava i Hrvoja, recimo i kako su na sceni dobro poznati i cijenjeni, pogotovo nakon što su na World Steak Challengeu 2023 u Amsterdamu osvojili brončanu medalju u kategoriji ribeye steakova. Na svjetskom natjecanju koje već osam godina okuplja najbolje svjetske proizvođače steakova, M Brothers farma smještena u Gornjem Poloju nedaleko od Karlovca, o kojoj smo već pisali, tada je bila jedini hrvatski predstavnik na natjecanju.

image

Tomislav Dmitrović

Tomislav Krišto/Cropix

"Novost je da smo otvorili lokaciju za rasjek mesa, obradu i dry age u Velikoj Gorici. S novom lokacijom dostupniji smo kupcima. I dalje prodajemo kao i do sada putem webshopa, ali uz mogućnost preuzimanja narudžbi kod nas u Velikoj Gorici. S obzirom na mogućnosti koje nam nova lokacija pruža, u skoroj budućnosti otvoriti ćemo u Velikoj Gorici i The M Brothers shop u kojem ćemo proširiti paletu naših proizvoda", rekli su nam.

Inače, farma braće Maturanec na Kordunu dom je stadu Black Angus goveda koja se slobodno kreću prostranim pašnjacima u srcu netaknute prirode što im, uvijek naglase, omogućuje da životinje uzgajaju potpuno prirodno i bez potrebe za antibioticima, hormonima ili steroidima. Tako dobivaju najkvalitetniji proizvod jedinstvenog okusa i visokih nutritivnih vrijednosti.

image

Na farmi The M Brothers braća Maturanec uzgajaju krave i krmače, te imaju vlastitu klaonicu

Tomislav Krišto/Cropix

Priču s klaonicom započeli su prije šest godina, međutim trebalo im je pune dvije godine da počnu s radom. Kada smo ih posjetili prije četiri godine, na njihovoj je farmi bilo 600 goveda pasmine aberdeen angus te više od 700 svinja križanaca mangalice i duroka koje se slobodno kreću na tristotinjak hektara koje krče ni više ni manje nego - mufloni. Upravo su stoga The M Brothers simbol muflonskih rogova stavili i na svoj logo.

Vijest da nakon otvaranja web shopa, njihove proizvode osim u Gornjem Poloju možemo nabaviti i u puno nam bližoj Velikoj Gorici, pozdravili su mnogi. Naime, njihov je asortiman bogat i poseban, a trenutno na Black Angus pakete koje možete preuzeti osobno, daju i 10% popusta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:20