Veliko istraživanje

Imamo top vinsku destinaciju: Vinogradi Rizman proglašeni su najljepšima u Europi!

Ocijenjivale su se vinarije, a potom se analizirao i sadržaj prema kriteriju ljepote i zadovoljstva gostiju

Međunarodna trajektna kompanija DFDS je provela veliko istraživanje nad publikom kako bi došla do top liste najljepših europskih vinograda, a na prvo mjesto pozicionirali su se vinogradi Rizman!

Istraživanje se provelo na temelju 20.000 Google recenzija - prvo je odabrano 500 najbolje ocijenjenih vinarija, a zatim se analizirao sadržaj recenzija prema kriteriju ljepote i zadovoljstva gostiju. Vinarija Rizman osvojila je 94 od 100 bodova i time odnijela titulu najlješe vinske destinacije u Europi.

image
Press

"Zahvalni smo jer je prepoznato ono što stvaramo i njegujemo. Biti prvi u Europi na temelju više od 20.000 recenzija je za nas velik uspjeh. Ne samo za našu vinariju, nego i za cijeli hrvatski vinski turizam. Ova titula je još jedna potvrda da smo na dobrom putu, daje nam energiju za dalje, da pratimo svoju viziju, brinemo o gostima i predstavljamo naš kraj najbolje što znamo. Potiče nas da zajedno s kolegama nastavimo razvijati vinogorje Komarna kao vinsku destinaciju na koju ćemo svi zajedno biti ponosni. Osjećamo se kao da smo ipak osvojili Europsko prvenstvo!", rekao je Damir Štimac, vlasnik vinarije Rizman i pionir najmlađeg hrvatskog vinogorja Komarna.

image
Press

Obiteljska vinarija Rizman smještena je na pola puta između Splita i Dubrovnika, a iz vinarije puca prekrasan pogled na Pelješki most, organske maslinike, vinograde i more.

Svojim gostima nudi autentično iskustvo najboljeg od Dalmacije; lokalne, svježe delicije, organska vina, lijepo uređen smještaj, blizinu plaže i drugih atrakcija koje ih čine mirnom oazom za punjenje baterija, mjestom na kojem život uspori, a tijelo odmori.

image
Press

Osim vinarije Rizman, u top 10 su još dvije dalmatinske vinarije - Kaštel Sikuli s 90,4 bodova i Vitis Winery s 87,1 bodova. Vinariju Rizman prate dvije talijanske vinarije s 92,3 i 92,1 bodova, zatim jedna albanska vinarija, a zanimljivo je dodati kako je u top 10 tek jedna francuska i nalazi se na 5. mjestu. Cijeli popis pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 11:02