VIDEO: MALA ŠKOLA SUSHIJA 2

Iskusan sushi majstor ekskluzivno za Dobru hranu otkrio kako savršeno pripremiti ribu i povrće za sushi

 Nera Simic/Cropix
Sushi majstor Robert Horvat samo za čitatelje Dobre hrane održava virtualnu školu sushija. Pogledajte drugi nastavak

Sushi majstor Robert Horvat iza sebe ima 15 godišnju karijeru posvećenu sushiju. Majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

U prvom nastavku Horvat se posvetio problematici kuhanja riže koju mnogi podcjenjuju, a u drugom nastavku detaljno je objasnio kako pripremiti povrće i ribu za sushi. Uz video tutorijalu Dobre hrane i Roberta Horvata iz Gastronomada i vi možete pokušati pripremiti kozice za nigiri ili otkriti trik savršeno narezanog avokada i kako dobiti žarko crvenu boju kozica. Namirnice moraju biti apsolutno svježe zato dobro provjerite gdje kupujete ribu za sushi.

U idućim nastavcima pogledajte kako se radi nigiri, maki, uramaki i hosomaki te naučite više o kulturi stola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:25