Sushi majstor Robert Horvat iza sebe ima 15 godišnju karijeru posvećenu sushiju. Majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja.
U prvom nastavku Horvat se posvetio problematici kuhanja riže koju mnogi podcjenjuju, a u drugom nastavku detaljno je objasnio kako pripremiti povrće i ribu za sushi. Uz video tutorijalu Dobre hrane i Roberta Horvata iz Gastronomada i vi možete pokušati pripremiti kozice za nigiri ili otkriti trik savršeno narezanog avokada i kako dobiti žarko crvenu boju kozica. Namirnice moraju biti apsolutno svježe zato dobro provjerite gdje kupujete ribu za sushi.
U idućim nastavcima pogledajte kako se radi nigiri, maki, uramaki i hosomaki te naučite više o kulturi stola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....